Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Chocolate Pudding Day - Ημέρα Πουτίγκας Σοκολάτας

Chocolate Pudding Day - Ημέρα Πουτίγκας Σοκολάτας
Η ιστορία των πουτιγκών ξεκινά πολύ πίσω στον 17ο αιώνα, όταν εμφανίζονται οι πρώτες συνταγές για πουτίγκες.

Τότε οι πουτίγκες φτιάχνονταν πολύ διαφορετικά από ό,τι η (κλασική) πουτίγκα είναι σήμερα, και για να γίνει ξεκάθαρο μιλάμε για επιδόρπιες πουτίγκες και όχι για αλμυρές πουτίγκες, που είναι εντελώς άλλο θέμα. 
Τα κοινά συστατικά ήταν το βούτυρο και το αλεύρι, το σουέτ, τα δημητριακά και άλλα συστατικά που όταν συνδυάστηκαν χρησίμευσαν για να δημιουργήσουν περισσότερο αποτέλεσμα σαν κέικ από τις πουτίγκες που σκεφτόμαστε σήμερα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι έψηναν, στον ατμό, ακόμη και να βράσουν στην τελική τους μορφή.
Αρχικά ήταν το αυγό που παρείχε τον πηκτικό παράγοντα που έκανε μια πουτίγκα σε ένα είδος κρέμας, αλλά η εφεύρεση μιας σταθερής μορφής σκόνης μίγματος κρέμας χωρίς αυγά βοήθησε πραγματικά να φέρει την πουτίγκα του επιδόρπιου στη σύγχρονη εποχή. Η πουτίγκα σοκολάτας είναι του τύπου που είναι γνωστή ως κρεμώδης πουτίγκα και συνήθως παρασκευάζεται από έναν συνδυασμό ζάχαρης, γάλακτος και ενός πηκτικού παράγοντα ενός από ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων. Μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε μια ζελατίνη, η ταπιόκα και το άμυλο καλαμποκιού είναι δημοφιλείς ή ακόμα και τα πουτίγκα ρυζιού.
Οι περισσότερες πουτίγκες σερβίρονται κρύες, αν και μερικές είναι ζεστές. Τα ρυζόγαλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ως ζεστή απόλαυση και οι πουτίγκες σοκολάτας είναι από τις λίγες που μπορούν να ξεφύγουν με το να σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Η Εθνική Ημέρα Πουτίγκας Σοκολάτας γιορτάζει αυτή τη διαφορετική και νόστιμη απόλαυση!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια