Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Chocolate Macaroon Day

Chocolate Macaroon Day

Η ιστορία της National Chocolate Macaroon Day είναι λίγο μυστήριο, τυλιγμένη σε ένα νόστιμο, σοκολατένιο αίνιγμα.

Σκεφτείτε το σαν το παιχνιδιάρικο κλείσιμο του ματιού στον κόσμο των γλυκών.

Κανείς δεν ξέρει ποιος ξεκίνησε αυτή τη γλυκιά γιορτή ή πότε ξεπήδησε. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: ήταν κάποιος με μια σοβαρή αγάπη για αυτές τις μαστιχώδεις, σοκολατένιες απολαύσεις.

Η ίδια η ιστορία του αμυγδαλωτού εκτείνεται αιώνες πίσω, ξεκινώντας από την Ιταλία ή ίσως τη Γαλλία — κανείς δεν είναι απολύτως σίγουρος. Φανταστείτε αυτό: Ιταλοί μοναχοί ή Γαλλίδες καλόγριες, που φεύγουν με το σύρμα στην κουζίνα, χτυπώντας τα πρώτα αμυγδαλωτά με αμύγδαλα, ζάχαρη και αγάπη.

Στη συνέχεια, καθώς το κέρασμα πήδηξε από την Ιταλία στη Γαλλία, ντύθηκε με καρύδα και τελικά βυθίστηκε σε σοκολάτα.

Μέχρι τη στιγμή που τα αμυγδαλωτά έπλευσαν στη θάλασσα προς την Αμερική, ήταν έτοιμα για ανανέωση. Οι Αμερικανοί, που ήταν πάντα έτοιμοι για την επανεφεύρεση του τροχού, ή σε αυτήν την περίπτωση, του μπισκότου, άλλαξαν τα αμύγδαλα με την καρύδα. Γιατί; Γιατί όχι? Η καρύδα ήταν άφθονη και, λοιπόν, νόστιμη.

Έτσι, το αμυγδαλωτό καρύδας που γνωρίζουμε και αγαπάμε έκανε το ντεμπούτο του. Κάποιος όμως, κάπου, σκέφτηκε: « Ας προσθέσουμε σοκολάτα ». Και voilà, γεννήθηκαν τα σοκολατένια αμυγδαλωτά — ένα επιδόρπιο τόσο καλό, που άξιζε τη μέρα του​​​​​​.

Η Εθνική Ημέρα Μακαρούν με Σοκολάτα γιορτάζεται στις 3 Ιουνίου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια