Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Carrot cake Vegan Cream Cheese Frosting

Carrot cake Vegan Cream Cheese Frosting
Αυτό είναι ένα λαχταριστό κέικ καρότου, χωρίς ζωικά προϊόντα! Ακολούθησε τη συνταγή για βέγκαν «τυρί κρέμα»!

Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
¼ φλιτζάνι αλεύρι σόγιας (προαιρετικά)
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο
4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο ταπιόκας (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
¼ φλιτζάνι αλεύρι με σπόρους λιναριού
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη
4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλιτζανιού αποξηραμένα φραγκοστάφυλα (προαιρετικά)
6 καρότα, τριμμένα
½ φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F (175 βαθμούς C). Ετοιμάστε ένα ταψί 9x13 ιντσών με μαγειρικό σπρέι. Χτυπήστε μαζί το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι σόγιας, την κανέλα, το τριμμένο γαρύφαλλο, τη μαγειρική σόδα, το άμυλο ταπιόκας και το αλάτι σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθούν. αφήνω στην άκρη.

Ρίξτε το ζεστό νερό σε ένα μπολ του μίξερ και πασπαλίστε με το αλεύρι λιναριού. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι το λινάρι να αρχίσει να απορροφά το νερό και το μείγμα να πήξει ελαφρώς. Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα φραγκοστάφυλα, τα καρότα και τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε το στεγνό μείγμα μέχρι να υγρανθεί και μετά αδειάστε στο έτοιμο ταψί.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, περίπου 30 λεπτά. Ψύξτε στο τηγάνι για 10 λεπτά πριν το αφαιρέσετε για να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
Carrot cake Vegan Cream Cheese Frosting
 Vegan Cream Cheese Frosting
½ φλιτζάνι vegan υποκατάστατο τυριού κρέμα (όπως Tofutti™)
½ φλιτζάνι μαργαρίνη σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ φλιτζάνι αλεύρι σόγιας
2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη μαργαρίνη μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να ελαφρύνουν. Χτυπάμε το αλεύρι σόγιας και στη συνέχεια τη ζάχαρη των ζαχαρωτών μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Βάλτε το στο ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια