Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμβουλές δημόσιας ασφάλειας για τους πολίτες

Συμβουλές δημόσιας ασφάλειας για τους πολίτες
Τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας ολοένα αυξάνονται με αποτέλεσμα η οικονομική και η δημόσια Ασφάλεια του πολίτη να κινδυνεύει.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε μια ανακοίνωση με 16 συμβουλές για τη Δημόσια Ασφάλεια των πολιτών.
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! Διαβάστε τις συμβουλές των αρμόδιων για να προστατευτείτε όσο αυτό είναι δυνατόν να γίνει!!!....

1.   Μην αφήνεις σε κοινή θέα, σε καταστήματα, σε δοκιμαστήρια, καφετέριες, στο αυτοκίνητο διάφορα αντικείμενα, όπως τσάντες, ρούχα, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια κλπ.
2.  'Όταν κυκλοφορείς πεζός να αποφεύγεις να μεταφέρεις μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρήσιμα έγγραφα και πιστωτικές κάρτες σε τσάντα.
3.  Να περπατάς στο πεζοδρόμιο, με την τσάντα σου προς το μέρος του τοίχου και να αποφεύγεις τους σκοτεινούς και έρημους δρόμους.
4. Όταν βρίσκεσαι σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό (πολυκαταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς, σταθμούς κλπ) φρόντισε να έχεις καλά ασφαλισμένα τα σημεία που μεταφέρεις χρήματα (τσέπες, τσάντες κλπ).
5.  Προστατέψετε καλά την τσάντα σας και το πορτοφόλι σας σε χώρους με συνωστισμό.
6.  Μην αφήνετε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητο και ασφαλίστε την πόρτα κατά την κίνηση.
7.  Βάλτε το κινητό σε ασφαλή τσέπη, όταν βρίσκεσαι σε στάση λεωφορείου, στα μέσα μεταφοράς, σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
8.  Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείμενα, χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιμαλφή μέσα στο αυτοκίνητο.
9.  Ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο και φροντίστε να κρατήσετε ελεύθερη την τηλεφωνική γραμμή μέχρι να φθάσει η αστυνομία.
10. Πραγματοποιήστε τις συναλλαγές σας με διακριτικότητα.
11. Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεπτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ, έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.
12. Μην μεταφέρεται μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
13. Μην βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
14. Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους ειδικά όταν είστε μόνοι σας.
15. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
16. Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, ενημερώνοντάς την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια