Fusilli με σύγκλινο Μάνης, σάλτσα τομάτας, πράσινη πιπεριά, πράσο, γραβιέρα και φρέσκα μυρωδικά
Χρόνος μαγειρέματος: 10΄-15΄
Για 4 άτομα
Υλικά
500 γρ. fusilli
3 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. σύγκλινο Μάνη
80 ml κόκκινο κρασί
350 γρ. Σάλτσα Βasilico ΚΥΚΝΟS
1 πράσινη πιπεριά
½ πράσο
1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. ρίγανη (ψιλοκομμένη)
200 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο και την πράσινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το πράσο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα fusilli μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα fusilli τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το πράσο μαζί με την πράσινη πιπεριά και το σύγκλινο μέχρι να μελώσει το πράσο και να βγάλει τα αρώματα του το σύγκλινο.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την Σάλτσα Βasilico ΚΥΚΝΟS και την αφήνετε να πάρει μία βράση.
Προσθέτετε τα fusilli, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε με την τριμμένη γραβιέρα από πάνω.
Συνταγή από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
0 Σχόλια