Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Μανιφέστο της Νέας Ελληνίδας Μάνας

Το σημερινό ποστ γράφεται κατόπιν λαϊκού αιτήματος από τις φίλες εδώ στο Χωριό, διότι η κουβέντα έχει ανάψει και το ζήτημα που μας καίει είναι τι μανάδες και πεθερές θα είμαστε εμείς με τη σειρά μας στο εγγύς μέλλον. Για να καταλάβετε, το ερώτημα είναι αν θα είμαστε και εμείς η καρικατούρα της ασπρόμαυρης ταινίας του 60 η όχι, η μάνα-τζερ, όπως τη λέει το κορίτσι του διπλανού πορταλ και της προσκυνώ την ευφυΐα, και η κακιά πεθερά (βλ. Μπαμπινιώτη, πεθερά = κακιά).

Ανοίγει η παρένθεση, για να μην έχω οικογενειακά δράματα, καθότι με διαβάζει και η φαμίλια, αυτά που θα πω δεν κρύβουν προσωπικές ιστορίες, η μάνα και η πεθερά μου είναι και οι δυο Κυρίες με το κάπα κεφαλαίο και τους βγάζω το καπέλο, δεν αναφέρομαι σε αυτές, βασίζομαι σε γενικότερη πολιτισμική βιωματική γνώση, κλείνει η παρένθεσις.

Αγαπητές μου, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημείο καμπής, σε μια κρίσιμη στιγμή και δε πρέπει να τη χάσουμε. Είμαστε στο twilight, ανάμεσα στο πριν της μικρής κοπέλας, και το μετά της λιγότερο μικρής κυριούλας. Ανάμεσα στο εμείς/αυτοί, νέοι/γονείς τους. Τα παιδιά μας είναι μικρά, θυμόμαστε ακόμα πως είναι να είσαι έφηβος, πως είναι να είσαι 20αρης, πως βλέπεις τους γονείς σου.

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν γρήγορα και βλέπουμε ήδη μπροστά μας ότι θα έχουν βυζιά και μούσια (αντίστοιχα παρακαλώ, μη μπερδευτείτε). Το λοιπόν, ανασυνταχθείτε, κάντε μια ψυχαναλυσούλα και βρείτε τα εσωτερικά, γιατί τώρα μπορεί να γίνει το μεγάλο άλμα προς την εξέλιξη του είδους. Φαντάσου ότι έχεις ένα παιδί 30 ετών. Τι κάνεις? Οραματίσου και αποστήθισε τα παρακάτω.

1. Είσαι διακριτική, δε χώνεις τη μύτη σου εκεί που δε σε ρωτήσαν. Αυτά που δε σε αφορούν είναι πολλά, κι αν δε σου έρχονται στο μυαλό, γράψε τα σε ένα χαρτί και κόλλα τα στη πόρτα του ψυγείου.

2. Δεν επιτρέπεται να κάνεις τα πάντα για αυτόν/αυτή πριν από αυτόν/αυτή, γενικά δεν επιτρέπεται να κάνεις πράματα που αφορούν τη ζωή του/ το σπίτι του πριν να ρωτήσεις.

3. Δε χρειάζεται καν να το πούμε, προφανώς θα έχει το δικό του σπίτι σε αυτή την ηλικία, αλλιώς τα υπόλοιπα είναι ανέκδοτα.

4. Εφόσον δε πρόκειται για θέμα υγείας η νομιμοφροσύνης, όλα τα αλλά δε χρειάζεται να είναι του γούστου σου, και αν δε σου αρέσουν πάρε το απόφαση, διότι δε θα σε ρωτήσει κιόλας.

5. Ο/η σύντροφος του είναι επιλογή του παιδιού σου, και μάλλον κάποιο λόγο θα έχει και θα περνάει καλά, οπότε ουδέν σχόλιον.

6. Το ότι γέννησες τον άντρα αυτό/ τη γυναικά αυτή σε μια πόλη και μια χώρα, δε σημαίνει ότι εκεί κλείνει και ο ορίζοντας του. Ο πλανήτης περιμένει για να τον ανακαλύψει, η ζωή είναι μια.

7. Δε θα ξεροσταλιάζεις στο τηλέφωνο η στο σκάιπ, δε θα γκρινιάζεις γιατί δε σε πήρε. Get a life

8. Το πόσο συχνά βλέπεστε δεν αντιστοιχεί με το πόσο σε αγαπάει. Το παιδί σου θα σε λατρεύει για πάντα γιατί είσαι η μάνα του.

9. Το παιδί σου θα χαίρεται πιο πολύ να σε βλέπει, και θα περνάει ωραία μαζί σου αν δε κάθεσαι να του τρως τη ψυχή με το αν έφαγε/ήπιε, πάχυνε/αδυνάτισε, τι γίνεται με τη δουλειά του και την εφορία. Κανένα πιο ενδιαφέρον θέμα συζήτησης? Αν όχι, φτιάξε δεύτερο χαρτί και κόλλα το στο ψυγείο δίπλα στο αποπάνω.

10. Δεν έκανες παιδί για σένα. Αυτός ο άντρας/ αυτή η γυναίκα δε θα σου χρωστάει και λογαριασμούς.

mikroimegaloi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια