Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπαράγγια στον ατμό

Σπαράγγια  asparagus

Αυτά τα σπαράγγια στον ατμό είναι τρυφερά και νόστιμα! 
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και ντρέσινγκ βινεγκρέτ αντί για το βούτυρο.
1 ματσάκι λόγχες σπαραγγιών
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τοποθετήστε 3 φλιτζάνια νερό στο κάτω μισό ενός σετ ταψιού ατμού. 
Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Κόψτε τα στεγνά άκρα των σπαραγγιών. 
Αν τα δόρατα είναι χοντρά, ξεφλουδίστε τα ελαφρά με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
Τοποθετήστε τα δόρατα σπαραγγιών στο επάνω μισό του σετ τηγανιού ατμού. 
Βράζουμε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για 5 με 10 λεπτά ανάλογα με το πάχος.
Αν δεν έχετε σετ τηγανιού ατμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλάθι ατμομάγειρα που έχετε τοποθετήσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια