Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλώσσα φιλέτο με κους κους

Γλώσσα φιλέτο με κους κους
Υλικά
700γρ. Γλώσσα φιλέτο Kallimanis
500γρ. Κους-Κους
½ ματσάκι  κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού δυόσμο  ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμο πιπέρι

Προετοιμασία
Βγάλτε τα φιλέτα γλώσσας από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Τα φιλέτα γλώσσας έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση
Ξεπλένετε τα φιλέτα γλώσσας και τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μία κατσαρόλα βράζετε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια, το καρότο και την πιπεριά. 
Μόλις αυτά μαραθούν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και κατεβάζετε από τη φωτιά.  
Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα που έχετε ετοιμάσει το κους κους. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. 
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα γλώσσας. 
Στη συνέχεια τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι για 2-4 λεπτά, βάζοντας λίγο λάδι, σε χαμηλή φωτιά. 
Όταν αυτά αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα είναι έτοιμα. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τα φιλέτα μαζί με το κους κους.
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια