Ο Γιώργος Καραϊβάζ (Καλλίφυτος Δράμας, 27 Νοεμβρίου 1968 - Άλιμος, 9 Απριλίου 2021) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, πρώην αστυνομικός συντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και μέχρι πρότινος δημοσιογράφος - συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel.
Γεννήθηκε το 1968 στην Καλλίφυτο του νομού Δράμας, όπου και μεγάλωσε. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.
Σταδιοδρομία
Η πρώτη του εργασία, στη δημοσιογραφική του καριέρα, ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» το 1989, στην οποία εργάστηκε μέχρι το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε επίσης στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, και στην εφημερίδα «Εξουσία».
Για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης - αστυνομικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA» (ως το έτος 2017). Επίσης, είχε δημιουργήσει και τη δική του ενημερωτική ιστοσελίδα Bloko, με θεματολογία σχετική με το αστυνομικό ρεπορτάζ.
Ήταν νυμφευμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ο Καραϊβάζ υπήρξε επίσης συνεργάτης της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο,[5] από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο.
Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι πρόκειται για στυγνή δολοφονία από το οργανωμένο έγκλημα (βλ. συμβόλαιο θανάτου).
Ανακοινώσεις για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ έκαναν όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως επίσης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ανέφερε ότι η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι μια απεχθής και δειλή πράξη και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν σύντομα οι δράστες.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι ο Καραϊβάζ δολοφονήθηκε μετά από ρεπορτάζ για ομάδα εγκληματιών και αστυνομικών που φέρεται να εκβιάζουν νυχτερινά μαγαζιά για χρήματα σε αντάλλαγμα προστασίας.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Καραϊβάζ, το αυτοκίνητό του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο είχαν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Με δεδομένο ότι ο δολοφονηθείς ήταν δραστήριος δημοσιογράφος, οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να ανασύρουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των φυσικών κυρίως όμως των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας. Οι ερευνητές της Ασφάλειας φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία του Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες δραστών. Η πρώτη παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο κατά την έξοδο του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Star και ενημέρωσε για τις κινήσεις του την ομάδα των εκτελεστών.
Για την εξιχνίαση της δολοφονίας οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν στις τηλεφωνικές κλήσεις των δύο εκτελεστών με τους τσιλιαδόρους – συνεργούς τους και στα τρία βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εμφανίζονται να ελέγχουν τα στενά γύρω από την οδό Θέμου Άννινου, πριν εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.
Οι έρευνες επίσης επικεντρώθηκαν στις επαφές του Καραϊβάζ με πηγές από τον υπόκοσμο και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα bloko.gr.[
Στις 28 Απριλίου 2023, δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Καραϊβάζ, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις ημεδαπών ηλικίας 40 και 48 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία.
Οι δύο συλληφθέντες, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή, και με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Άρθρο του ΚΑΡΑΪΒΑΖ το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2020 …ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΝΕΑ
"Οι κύκλοι του συστήματος "Κολομβία 2.0"
«Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστος μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δύο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά τα παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ' ένας κύκλος δυναστείας και καταδυνάμωσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα.Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.» Από δω και κάτω είναι τα σχόλια του πρώτου σχολιογράφου. Και αναρωτήθηκα:
Από που έρχεται αυτό το μαύρο χρήμα και πώς κυκλοφορεί αφού, όπως λένε, έχουν θωρακίσει το τραπεζικό σύστημα με αυστηρούς εποπτικούς κανόνες, οι δε επιτρεπτές πλέον συναλλαγές με μετρητά έχουν όριο μόνο τα 100ευρω;;
Δεν θα παραξενευτώ πλέον καθόλου αν οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα καταλήξουν να προσδιορίσουν τις πηγές και τους κύκλους αυτής της διαπλοκής της σαπίλας, τα ίδια ακριβώς κέντρα που αντιμάχονται φανατικά κάθε σοβαρή μεταρρύθμιση, εμμένοντας στις ίδιες συνταγές με τις άλλες πορευόμενες από το 96, τουλάχιστον:
-Παράγουν "μαύρο πολιτικό χρήμα" από κάθε δάνειο-ομόλογο που εκδίδεται από τον ΟΔΔΗΧ .
-Αναπαράγουν μαύρο χρήμα κατά το άλλοτε θαύμα της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, την Folie Folie πχ (για τηνFolie
-Κυκλοφορούν το μαύρο χρήμα μέσω δαιδαλωδών διεθνών διαδρομών.
Από πολύ απλές, όπως εκείνες που είχαν στήσει με τα κουπόνια του Πρώτου Θέματος για να βγάλουν έτσι οι Μαρινόπουλοι στο εξωτερικό 2δισ πριν χρεοκοπήσουν (Κουπόνια αντί μισθού, κουπόνια για ξέπλυμα μαύρων... κανονικό παράλληλο νόμισμα κυκλοφόρησαν για χρόνια από τους ΜενουμεΕυρωπηδες..).
Μέχρι πιο πολύπλοκες διαδρομές κλπ όπου εμπλέκονται διεθνή και εγχώρια funds, άνθρωποι της νύχτας, "επενδυτικά projects για Καζίνο "
Όλο αυτό το σύστημα Κολομβία 2.0 χρειάζεται ανθρώπους κλειδιά ως εκτελεστές του, κάποιοι που να είναι και απολύτως ελεγχόμενοι. Από συμμετοχές τους σε ροζ λίστες πχ, γι' αυτές που κάνουν τόσο θόρυβο τώρα ο Φουρθιώτης. Ή και για κάποιες παλιότερες, επί των οποίων έκαναν πολιτική καριέρα κάτι τύπο τον Καρατζαφέρη.
Δεν αλλάζει κάτι ριζικά αλλάζοντας απλώς τους gate keepers με άλλους, αδιάφθορους. Αυτό θα ήταν μια ακόμη παιδική αφέλεια. Χρειάζονται πολύ πιο ριζικές μεταρυθμίσεις, όπως πχ αυτές που σχετίζονται με τον τρόπο που παράγεται και κυκλοφορεί το χρήμα και οι πληροφορίες.
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;
Υ.Γ Μην νομίζεται ότι μόνο εδώ είναι έτσι Μπανανία. Που να δεις πόσα μαύρα ρέουν μόνο μέσω Ολλανδίας εδώ. Μόνο μέσω της Ολλανδίας, μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι όπως η ΙΚΕΑ ή η Uber, μεταφέρουν αφορολόγητα κέρδη σε παραδείσους ύψους 8 τρις κάθε χρόνο, αποστερώντας από την περιφέρεια της ΕΕ φόρους που λείπουν από το κοινωνικό κράτος που γράφονται στα χρέη τους. Χώρια στο Βέλγιο, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Κύπρος που επιδίδονται στο ίδιο άθλημα με συσκευασίες νομιμότητας (και με οδηγίες χρήσης do it your self, το αλεν δωρεάν) .
Άριστοι κλέφτες, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε.
Υ.Γ ___ Η ΦΟΛΙ-ΦΟΛΙ Η ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΚΟΥΛΗ, Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΤΣ ,ΜΙΑ ΜΚΟ, ΟΛΙΓΝΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ .....
Quiz : Ποια είναι η σχέση της ξαδέλφης του Μητσοτάκη, Νίκης Λυμπεράκη, με τον Λιγνάδη, το δίκτυο παιδεραστίας, μία ΜΚΟ, την Folli Folli και έναν Συνταγματολόγο;;; ΥΠΟΝΟΜΟΣ.!!
Δεν μου απαντά στο τηλέφωνο και η Ελένη Κούρκουλα που θέλω κάτι να την ρωτήσω. Καταιγιστικές...Η ΜΚΟ που παρείχε προσφυγόπουλα στη Λιγνάδη είναι η Solidarity Now με επικεφαλής την Μαργαρίτα Λυμπεράκη, ξαδέρφη του Μητσοτάκη. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΙ@ΛΗΔ€Σ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.
Οι Μητσοτάκηδες συμμετείχαν μαζί με την Folie Folie και τον όμιλο Κοτς στον διαγωνισμό της Αστέρας Βουλιαγμένης. Τελικά αυτός καταγράφηκε σε ένα σχήμα συνεργασίας του Kuwait Investment Fund, του Abu Investment fund και της τουρκικής Dogus, η εταιρεία συνδεδεμένη με την οικογένεια Κοτς, που έχει αγοράσει από τις 13 κυριότερες ελληνικές μαρίνες εκτός της Μυτιλήνης, που ανήκει σε εταιρικό σχήμα της Folie Folie με τον όμιλο Κοτς. Μια οικογένεια alles tsouzamen.
Ο Ali Koc, o νεώτερος, εκτός από super γκόμενος και συμφοιτητής της Μαρέβας στο Harvard, συμμετέχει μαζί της στο διεθνές επενδυτικό όχημα Endeavor, αυτό που έδωσε τον Κουτσολιούτσο τον νέο ανιψιό για να κάνει τον farmer. Βασικός μέτοχος η Fosun (18,7%) στην Thomas Cook, αυτή που χρειάστηκε."
0 Σχόλια