Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mulled Wine Cake - Κέικ με ζεστό κρασί

Mulled Wine Cake
Συστατικά
Ζεστό κρασί:
1 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4 ολόκληρους λοβούς στεροειδή γλυκάνισο
8 ολόκληρα γαρίφαλα
6 μούρα μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Ζύμη για κέικ:
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1/2 φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2/3 φλιτζανιού ζεστό ζεστό κρασί

Γλάσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
3 με 4 κουταλιές της σούπας ζεστό ζεστό κρασί ή όσο χρειάζεται

Σιρόπι ζεστού κρασιού (προαιρετικό):
1 φλιτζάνι ζεστό κρασί
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φ (180 βαθμοί C). Λαδώστε γενναιόδωρα μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 10 ιντσών και στρώστε τον πάτο με περγαμηνή.
Συνδυάστε το κόκκινο κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, τα μούρα μπαχάρι και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. σιγοβράζουμε απαλά για 15 λεπτά. Κρατήστε 2/3 φλιτζάνι ζεστό ζεστό κρασί για το κουρκούτι του κέικ και αφήστε το υπόλοιπο ζεστό κρασί να κρυώσει εντελώς.

Σημείωση του σεφ:
Αν σκοπεύετε να φτιάξετε το προαιρετικό σιρόπι κρασιού, ξεκινήστε φτιάχνοντας μια διπλή συνταγή ζεστού κρασιού, ώστε να έχετε αρκετό για να φτιάξετε το σιρόπι κρασιού αργότερα.

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το καγιέν, την καστανή ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη. Προσθέστε το ξύσμα, το λάδι και τα αυγά. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα σύρμα για να ανακατέψετε μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι.

Ανακατέψτε με 2/3 φλιτζάνι ζεστό ζεστό κρασί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, γυαλιστερή ζύμη. μεταφέρετε στην έτοιμη φόρμα του κέικ. Πατήστε στον πάγκο μερικές φορές για να απελευθερώσετε τις φυσαλίδες αέρα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά, αλλά αρχίζετε να ελέγχετε για ψητό στα 25 λεπτά. Μια οδοντογλυφίδα που τοποθετείται κοντά στο κέντρο πρέπει να βγαίνει σχεδόν καθαρή. Το κέικ μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά περισσότερο, ανάλογα με τον φούρνο σας.

Ψύξτε το κέικ στο ταψί σε μια σχάρα για 20 λεπτά, στη συνέχεια βγάζετε το κέικ από το ταψί και αφαιρείτε την περγαμηνή. Ψύξτε το κέικ εντελώς στη σχάρα.

Χτυπήστε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής με 3 έως 4 κουταλιές της σούπας ζεστό ζεστό κρασί μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο που χύνεται. Εάν το γλάσο είναι πολύ λεπτό, προσθέστε λίγη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής ακόμα. αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμα κρασί. Περιχύστε γλάσο πάνω από το κέικ χρησιμοποιώντας το σύρμα, κουνώντας το μπρος-πίσω και αφήνοντας το γλάσο να πέσει πάνω στο κέικ με όποιο σχέδιο θέλετε.

Για το προαιρετικό σιρόπι κρασιού, βράστε 1 φλιτζάνι ζεστό κρασί και 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ψύξτε τελείως και ψύξτε πριν τη χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια