Ωρα μαγειρέματος:10 λεπτά
Συνολικός χρόνος:20 λεπτά
Μερίδες:4
Συστατικά
1 κιλό φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον, ή περισσότερες για γεύση
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο τα δόρατα και καλύπτουμε το καθένα. Τυλίξτε 2 με 3 δόρατα με 1 φέτα μπέικον. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σπαράγγια και μπέικον.
Προθερμαίνουμε μια εξωτερική σχάρα για μέτρια φωτιά και λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα. Ψήστε τα σπαράγγια μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Καρυκεύουμε με πιπέρι.
ΤΙΠ
Για να μαγειρέψετε τα σπαράγγια στο φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς F (200 βαθμούς C). Στρώνουμε ένα φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο για εύκολο καθάρισμα. Ακολουθήστε το Βήμα 1 και, στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα σπαράγγια τυλιγμένα με μπέικον στο έτοιμο φύλλο ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το μπέικον να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, περίπου 18 με 20 λεπτά.
0 Σχόλια