ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ συνταγές 🍨🍧🍩 Refrigerators for Cakes
Banoffee Pie – Μπανόφι εδώ
Γκοφρετογλυκό ΕΔΩ
Γιαουρτογλυκό σε 5' ΕΔΩΤούρτα παγωτό milkshake με βάση oreo χωρίς ψήσιμο ΕΔΩ
Γλυκό με σορμπέ ακτινίδιο-πεπόνι ΕΔΩ
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με Maltesers ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo ΕΔΩ
ΣΟΚΟΛΑΣΗ ψυγείου ΕΔΩ
Μπισκοτογλυκό με Μερέντα εδώ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo ΕΔΩ
ΣΟΚΟΛΑΣΗ ψυγείου ΕΔΩ
Μπισκοτογλυκό με Μερέντα εδώ
Εύκολη σοκολατίνα με πτι μπερ του Στέλιου Παρλιάρου ΕΔΩ
Γλυκό με πορτοκαλάδα ΕΔΩ
Σοκολατένιο κέικ ψυγείου με ξηρούς καρπούς εδώ
Γλυκό με πορτοκαλάδα ΕΔΩ
Σοκολατένιο κέικ ψυγείου με ξηρούς καρπούς εδώ
Παγωμένο σοκολατένιο γλύκισμα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με λικέρ και σοκολάτα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με λικέρ και σοκολάτα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα! ΕΔΩ
Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα του Άκη ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου της Αργυρώς ΕΔΩ
3 γλυκά ψυγείου ΕΔΩ
Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα του Άκη ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου της Αργυρώς ΕΔΩ
3 γλυκά ψυγείου ΕΔΩ
Πυραμίδα ένα εύκολο γλυκό ψυγείου ΕΔΩ
Καλοκαιρινό γλυκό με ανανά ΕΔΩ
Λευκός κύλινδρος γεμιστός με καρδιά από μπισκότα ΕΔΩ
Μουχαλεμπί με ροδόνερο ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice ΕΔΩ
Καλοκαιρινό γλυκό με ανανά ΕΔΩ
Λευκός κύλινδρος γεμιστός με καρδιά από μπισκότα ΕΔΩ
Μουχαλεμπί με ροδόνερο ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice ΕΔΩ
Ζελέ σοκολάτα ΕΔΩ
Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου ΕΔΩ
Μους γιαουρτιού με φράουλες ΕΔΩ
Κέικ σοκολάτας στο ψυγείο! ΕΔΩ
Μους μόκα σοκολάτα ΕΔΩ
Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου ΕΔΩ
Μους γιαουρτιού με φράουλες ΕΔΩ
Κέικ σοκολάτας στο ψυγείο! ΕΔΩ
Μους μόκα σοκολάτα ΕΔΩ
Tiramisu με μους σοκολάτας ΕΔΩ
Φρυγανιά από τη Ζάκυνθο ΕΔΩ
Γλυκό Μους με χαλβά και κανέλα ΕΔΩ
Εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές ΕΔΩ
Παγωτομπαλάκια με γεμιστά μπισκότα ΕΔΩ
Γλυκό γιαούρτι σε πέντε λεπτά ΕΔΩ
Μους καρύδας, σερβιρισµένη µέσα σε καρύδα ΕΔΩ
Μους σοκολάτας με φράουλες ΕΔΩ
Κορμός πραλίνα εδώ
Φρυγανιά από τη Ζάκυνθο ΕΔΩ
Γλυκό Μους με χαλβά και κανέλα ΕΔΩ
Εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές ΕΔΩ
Παγωτομπαλάκια με γεμιστά μπισκότα ΕΔΩ
Γλυκό γιαούρτι σε πέντε λεπτά ΕΔΩ
Μους καρύδας, σερβιρισµένη µέσα σε καρύδα ΕΔΩ
Μους σοκολάτας με φράουλες ΕΔΩ
Κορμός πραλίνα εδώ
Kεσκιούλ κρέμα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μερέντα
Για τη βάση
1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. σπορέλαιο
½ φλιτζ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κάψουλα βανιλίνη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. μερέντα ή νουτέλα λίγο βούτυρο, για το ταψί
Για το σιρόπι
½ φλιτζ. νερό
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
1 κουτί κούσταρ πάουντερ γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ ζάχαρη, όση αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
1 φάκελος Garni γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του Garni
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και τη μερέντα ή νουτέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά. Αμέσως μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά το κέικ μας με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά. Όσο κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Μόλις πήξει η κρέμα και την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Περίπου 1 ώρα αφού βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο, ετοιμάζουμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και διακοσμούμε το γλυκό με ροζέτες σαντιγί.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τις υπόλοιπες 4 ώρες.
Δίχρωμη απόλαυση - Ζελέ στο ποτήρι
1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι ή φρούτα του δάσους
1 ½ φλ. γάλα
1 ½ κουταλιά νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 ½ κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα
φύλλα βασιλικού, δυόσμου ή μέντας για το γαρνίρισμα
Διαλύετε το ζελέ σε 2 φλιτζάνια κοχλαστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει. Ακολούθως, παίρνετε 4 μεγάλα ποτήρια του κρασιού. Πλαγιάστε τα στερεώνοντάς τα σε ένα ψιλό δίσκο ή στις θήκες ενός ταψιού για cupcakes . Μοιράζετε προσεκτικά το ζελέ στα ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε σε κάθε ποτήρι 5-6 φρούτα της αρεσκείας σας (φράουλες, κεράσια (χωρίς το κουκούτσι), φρούτα του δάσους). Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μετά, ετοιμάζετε την κρέμα. Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και προσθέτετε την κρέμα. Ύστερα, τα ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε. Στολίζετε με τα φρούτα της αρεσκείας σας και 1-2 φυλλαράκια βασιλικού.
Γλυκό ψυγείου με μερέντα
Για τη βάση
1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. σπορέλαιο
½ φλιτζ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κάψουλα βανιλίνη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. μερέντα ή νουτέλα λίγο βούτυρο, για το ταψί
Για το σιρόπι
½ φλιτζ. νερό
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
1 κουτί κούσταρ πάουντερ γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ ζάχαρη, όση αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
1 φάκελος Garni γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του Garni
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και τη μερέντα ή νουτέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά. Αμέσως μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά το κέικ μας με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά. Όσο κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Μόλις πήξει η κρέμα και την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Περίπου 1 ώρα αφού βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο, ετοιμάζουμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και διακοσμούμε το γλυκό με ροζέτες σαντιγί.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τις υπόλοιπες 4 ώρες.
Δίχρωμη απόλαυση - Ζελέ στο ποτήρι
1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι ή φρούτα του δάσους
1 ½ φλ. γάλα
1 ½ κουταλιά νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 ½ κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα
φύλλα βασιλικού, δυόσμου ή μέντας για το γαρνίρισμα
Διαλύετε το ζελέ σε 2 φλιτζάνια κοχλαστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει. Ακολούθως, παίρνετε 4 μεγάλα ποτήρια του κρασιού. Πλαγιάστε τα στερεώνοντάς τα σε ένα ψιλό δίσκο ή στις θήκες ενός ταψιού για cupcakes . Μοιράζετε προσεκτικά το ζελέ στα ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε σε κάθε ποτήρι 5-6 φρούτα της αρεσκείας σας (φράουλες, κεράσια (χωρίς το κουκούτσι), φρούτα του δάσους). Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μετά, ετοιμάζετε την κρέμα. Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και προσθέτετε την κρέμα. Ύστερα, τα ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε. Στολίζετε με τα φρούτα της αρεσκείας σας και 1-2 φυλλαράκια βασιλικού.
0 Σχόλια