Τα παιδικά cupcakes είναι απλά φαντασία!
Μια βόλτα σε καταστήματα με ζαχαρωτά και μια ματιά στα παιχνίδια του παιδιού μας, θα μας εμπνεύσει, για να δημιουργήσουμε αριστουργήματα.Θα σας δώσω 2 συνταγές που στην πραγματικότητα είναι μια και μοναδική συνταγή, για 12 cupcakes.
Στη μια συνταγή χρησιμοποιώ κακάο, οπότε το κέικ μου γίνεται σοκολάτα και στην άλλη, μόνο βανίλια και βγαίνει το κέικ λευκό.
Εσείς τώρα, μπορείτε να κάνετε τα εξής.
Αν χρειάζεστε 24 τεμάχια, πολλαπλασιάστε την συνταγή επί δύο.
Εάν θέλετε να κάνετε χρωματιστή ζύμη στα cupcakes, όπως θα δείτε παρακάτω στην κάμπια, θα μοιράσετε την ζύμη πριν την ψήσετε, σε διαφορετικά μπολάκια και θα την χρωματίσετε, με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Την διαφορά στα cupcakes, την κάνει το χρώμα και η ποσότητα του γκλάσου, όπως και τα ζαχαρωτά, που θα επιλέξετε.
Σνακ για παιδιά ΕΔΩ🍨🍟👦 Για τα cupcakes σοκολάτας,
125γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
125γραμμ. Μαλακό βούτυρο
125γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
Βανίλια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
12 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας σε αέρα στους 180ο C, ή στο πάνω-κάτω στους 200ο C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπαίκιν πάουντερ και το κακάο.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να γίνουν αφράτο μίγμα.
4. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την βανίλια, ένα-ένα τα αβγά και το γάλα.
5. Σταματάμε το χτύπημα και αναμιγνύουμε απαλά το μίγμα του βουτύρου με το μίγμα του αλευριού.
6. Μοιράζουμε τη ζύμη στις φορμίτσες των cupcakes (οι φορμίτσες θα γεμίσουν μέχρι την μέση, ή έως στα 2/3 τους) και τα φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ψηθεί.
7. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Γκλάσο βουτύρου σοκολάτας
150γραμμ. βούτυρο μαλακό
250γραμμ. Ζάχαρη άχνη
30γραμμ. Κακάο, ή 30γραμμ. Λειωμένη κουβερτούρα
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, μαζί με το κακάο.
2. Χτυπάμε το βούτυρο με το μιξεράκι χειρός, να γίνει αφράτο.
3. Προσθέτουμε αρχικά την μισή ζάχαρη με το κακάο και τα χτυπάμε και στην συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο, 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα που να στέκεται. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά γάλα, ή και περισσότερο.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
24 λευκά σοκολατάκια, για τα αυτάκια
12 σοκολατάκια υγείας, για την μυτούλα τους
Λίγη μαρμελάδα φράουλα, για την μουσούδα τους
Ζάχαρη άχνη αραιωμένη με νερό, για να σχηματίσουμε τα χειλάκια τους
Ζάχαρη άχνη αραιωμένη με νερό, για να σχηματίσουμε τα ματάκια τους
24 τσιπς σοκολάτας για τις κόρες των ματιών τους
Στόλισμα:
1. Απλώνουμε το γκλάσο πάνω στα cupcakes και βάζουμε περισσότερη ποσότητα γκλάσου, στο σημείο που υποτίθεται ότι είναι η μουσούδα του, που πρέπει να εξέχει.
2. Με ένα ξυλαράκι για σουβλάκι, κάνουμε ανάγλυφο το γκλάσο για να φαίνεται σαν γουνίτσα.
3. Τοποθετούμε δεξιά και αριστερά στο επάνω μέρος, 2 λευκά σοκολατάκια, για τα αυτάκια τους. Τα καλύπτουμε στην πίσω πλευρά και γύρω-γύρω από την μπροστινή, με σοκολάτα, για να έχουν και τα αυτάκια γουνίτσα.
4. Βυθίζουμε σχεδόν τα σοκολατάκια υγείας στην μουσούδα, για να σχηματίσουμε την μύτη-ρουθουνάκια και όλα τα υπόλοιπα, όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία.
CUPCAKES ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙΑ
Θα φτιάξετε cupcakes με κακάο, όπως στην προηγούμενη συνταγή.
Θα φτιάξετε λευκό γκλάσο βουτύρου, με…
150γραμμ. βούτυρο μαλακό
250γραμμ. Ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, μαζί με την βανίλια.
2. Χτυπάμε το βούτυρο, με το μιξεράκι χειρός, να γίνει αφράτο.
3. Προσθέτουμε αρχικά την μισή ζάχαρη με την βανίλια, τα χτυπάμε και στην συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα που να στέκεται.
Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά γάλα, ή ακόμα περισσότερο γάλα.
4. Θα χρωματίσετε τα 2/3 του γκλάσου με 30γραμμάρια λειωμένη κουβερτούρα και το υπόλοιπο 1/3 με μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής, κίτρινο.
Θα χρειαστείτε ακόμα,
24 στρογγυλά σοκολατάκια γάλακτος, για τα αυτάκια τους
24 τσιπς σοκολάτας, ή λειωμένη κουβερτούρα σε κορνέ για τα ματάκια τους
1 λειωμένη κουβερτούρα, για το στόμα τους και τα ρουθουνάκια τους
Στόλισμα:
1. Απλώνουμε γκλάσο σοκολάτας επάνω στα cupcakes και βάζουμε περισσότερη ποσότητα γκλάσου, στο σημείο που υποτίθεται ότι είναι τα μαλλιά του.
2. Με ένα ξυλαράκι για σουβλάκι, κάνουμε ανάγλυφο το γκλάσο που είναι για τα μαλάκια του, για να φαίνεται φουντωτό.
3. Τοποθετούμε δεξιά και αριστερά στο πλάι, 2 σοκολατάκια, για τα αυτάκια τους. Τα καλύπτουμε στην πίσω πλευρά και γύρω-γύρω από την μπροστινή πλευρά, με γκλάσο σοκολάτας.
4. Βάζουμε το κίτρινο γκλάσο στο κορνέ. Τοποθετούμε λίγο στη μουσούδα και το απλώνουμε και στα αυτάκια και το απλώνουμε.
5. Λειώνουμε την κουβερτουρα σε χαμηλή θερμοκρασία και την βάζουμε στο κορνέ, για να ζωγραφίσουμε το στόμα τους και τα ρουθουνάκια τους, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
CUPCAKES PANDA
150γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
150γραμμ. Μαλακό βούτυρο
150γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
Βανίλια
3 κουταλιές της σούπας γάλα
12 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας σε αέρα στους 180ο C, ή στο πάνω-κάτω στους 200ο C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπαίκιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να γίνουν αφράτο μίγμα.
4. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την βανίλια, ένα-ένα τα αβγά και το γάλα.
5. Σταματάμε το χτύπημα και αναμειγνύουμε απαλά το μίγμα του βουτύρου με το μίγμα του αλευριού.
6. Μοιράζουμε τη ζύμη στις φορμίτσες των cupcakes (οι φορμίτσες θα γεμίσουν μέχρι την μέση, ή έως στα 2/3 τους) και τα φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ψηθεί.
7. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για το γκλάσο βουτύρου,
150γραμμ. βούτυρο μαλακό
250γραμμ. Ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, μαζί με την βανίλια.
2. Χτυπάμε το βούτυρο, με το μιξεράκι χειρός, να γίνει αφράτο.
3. Προσθέτουμε αρχικά την μισή ζάχαρη με την βανίλια, τα χτυπάμε και στην συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα που να στέκεται.
Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά γάλα, ή ακόμα και περισσότερο.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
Λαδόκολλα και μολύβι
Σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ)
125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Λευκές καραμέλες
24 τσιπς σοκολάτας
Καρύδα τριμμένη
Στόλισμα:
1. Ακουμπάμε την λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
2. Ζωγραφίζουμε με το μολύβι πάνω στην λαδόκολλα, 24 κύκλους 4εκατοστά περίπου διάμετρο, για τα αυτάκια. 24 οβαλ 2Χ1.5 εκατοστά περίπου, για την βάση των ματιών. 12 τριγωνάκια, 1,5Χ1,5Χ1,5 εκατοστά περίπου, για τις μυτούλες.
3. Λειώνετε την σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία και την βάζετε στο κορνέ. Γεμίζετε τα σχέδια που έχετε κάνει στη λαδόκολλα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Απλώνετε το γκλάσο στα cupcakes και τα πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη καρύδα. Την πιέζετε ελαφρώς με τα δάχτυλα σας για να κολλήσει και να φαίνεται σαν γουνίτσα λευκή.
5. Βγάζετε το ταψί με τα σοκολατάκια που φτιάξατε από το ψυγείο, τα παίρνετε ένα-ένα από την λαδόκολλα και τα τοποθετείτε σαν αυτάκια, μυτούλα κ.λ.π.
6. Σχηματίζετε με το κορνέ σας και την λειωμένη σοκολάτα το στοματάκι τους.
7. Βάζετε μια τελεία σοκολάτας στα οβαλ σοκολατάκια, για να κολλήσετε τις λευκές καραμέλες. Άλλη μια τελείτσα πάνω στις καραμέλες για να κολλήσετε τα σοκολατένια τσιπς και να ολοκληρώσετε τα μάτια.
CUPCAKES ΣΚΥΛΑΚΙΑ
Θα ακολουθήσετε την ίδια συνταγή για τα cupcakes και το γκλάσο, όπως της προηγούμενης συνταγής.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
24 μπισκότα οβάλ, που συνοδεύουμε το παγωτό, για τα μακριά αυτάκια
12 καφέ M&Ms για μυτούλα
12 κίτρινα M&Ms για το ένα ματάκι
12 σοκολατάκια στρογγυλά, για το δεύτερο ματάκι
Λειωμένη κουβερτούρα στο κορνέ, για τις κόρες των ματιών και την μουσουδίτσα
CUPCAKES ΒΑΤΡΑΧΑΚΙΑ
Θα ακολουθήσετε την ίδια συνταγή για τα cupcakes και το γκλάσο, όπως της προηγούμενης συνταγής.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
1 σταγόνα μπλε και 4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να κάνουμε το γκλάσο πράσινο, εκτός από λίγο, που θα το αφήσουμε λευκό, για να φτιάξουμε το εσωτερικό των ματιών
24 μπισκότα που συνοδεύουμε το παγωτό, στρογγυλά
24 κόκκινα M&Ms για την κόρη των ματιών τους
Μαρμελάδα φράουλα σε κορνέ για να ζωγραφίσουμε το στόμα τους
Κόκκινα ζελεδάκια, μισά, ή ολόκληρα, για τη γλωσσούλα τους
CUPCAKES ΚΑΜΠΙΑ
200γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
200γραμμ. Μαλακό βούτυρο
200γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
Βανίλια
4 κουταλιές της σούπας γάλα
1-2 κουταλάκια του γλυκού κακάο, για τα cupcakes σοκολάτα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής για τα χρωματιστά cupcakes
Τα βασικά χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι, μπλε, κίτρινο, κόκκινο
Εάν βάλετε 1 σταγόνα κόκκινο με 4 σταγόνες κίτρινο, θα γίνει πορτοκαλί
Εάν βάλετε 1 σταγόνα μπλε με 4 σταγόνες κόκκινο, θα γίνει μοβ
Εάν βάλετε 1 σταγόνα μπλε με 4 σταγόνες κίτρινες, θα γίνει πράσινο και βεβαίως το μπλε είναι για μπλε, το κόκκινο για κόκκινο και το κίτρινο για κίτρινο.
16 χάρτινες φορμίτσες σε διάφορα χρώματα για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας σε αέρα στους 180ο C, ή στο πάνω-κάτω στους 200ο C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπαίκιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να γίνουν αφράτο μίγμα.
4. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την βανίλια, ένα-ένα τα αβγά και το γάλα.
5. Σταματάμε το χτύπημα και αναμειγνύουμε απαλά το μίγμα του βουτύρου με το μίγμα του αλευριού.
6. Μοιράζουμε τη ζύμη σε διαφορετικά μπολάκια ανάλογα με το πόσα χρώματα, θέλουμε να φτιάξουμε. Γεμίζουμε τις φορμίτσες των cupcakes μέχρι τη μέση και τα φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ψηθεί.
7. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για το γκλάσο βουτύρου,
250γραμμ. βούτυρο
400γραμμ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτο.
2. Προσθέτουμε την βανίλια και κουταλιά-κουταλιά το γάλα, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει η εικόνα του να είναι σαν σαντιγί που να στέκεται.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
32 μαλακές καραμέλες για τα ποδαράκια
2 μεγάλες πράσινες καραμέλες για τα ματάκια (εάν δεν βρείτε σαν της φωτογραφίας, θα κολλήσετε με γκλάσο 2 τσιπς σοκολάτας για τις κόρες των ματιών, ή θα τις φτιάξετε με λειωμένη κουβερτούρα).
1 κόκκινο M&Ms, για μυτούλα
2 γλειφιτζούρια, για κεραίες
Μαρμελάδα φράουλα σε κορνέ, για το στοματάκι
Στόλισμα:
1. Βάζουμε το γκλάσο μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, αφήνουμε 2 cupcakes στην άκρη και στα υπόλοιπα, κάνουμε από μια ροζέτα επάνω τους.
2. Τα βάζουμε στην πιατέλα και τα κολλάμε ξαπλωμένα, το ένα πίσω από το άλλο, για να σχηματίσουμε το σωματάκι της κάμπιας.
3. Το ένα από τα δυο cupcakes που έχουμε αφήσει στην άκρη το κολλάμε στο τέλος όρθιο, χωρίς ροζέτα γκλάσου από πάνω.
4. Κολλάμε με μια τελείτσα γκλάσο, καραμελένια ποδαράκια, δεξιά και αριστερά σε κάθε cupcake.
5. Το δεύτερο cupcake που έχουμε αφήσει στην άκρη, που είναι και το κεφαλάκι της κάμπιας το στολίζουμε με μια ωραία ροζέτα γκλάσου, 2 καραμέλες για ματάκια, μαρμελάδα στο κορνέ για το στοματάκι και ένα κόκκινο M&Ms για μυτούλα. Το γυρίζουμε στο πλάι και το κολλάμε στο τελευταίο όρθιο cupcake. Τοποθετούμε στο επάνω μέρος τα 2 γλειφιτζούρια για κεραίες και είναι έτοιμη η χρωματιστή μας κάμπια.
CUPCAKES ΚΛΟΟΥΝ 1
Θα χρειαστείτε χρωματιστά ζαχαρωμένα καραμελάκια για τα μαλλιά τους.
Λειωμένη κουβερτούρα σε κορνέ για τα μάτια τους.
Εύκαμπτες καραμέλες για τα στοματάκια τους.
Κόκκινα M&Ms για τη μυτούλα τους.
CUPCAKES ΚΛΟΟΥΝ 2
Θα φτιάξετε 12 cupcakes σοκολάτα, ή βανίλια, σύμφωνα με τις συνταγές που έχουμε και την ποσότητα του γκλάσου, που φτιάξαμε για την κάμπια.
Θα χρειαστείτε,
12 άδεια χωνάκια παγωτού και διάφορες καραμέλες, όπως M&Ms, marshmallows, μαλακές καραμέλες βατόμουρου και ότι άλλο βρείτε.
Στόλισμα,
Κάντε μια ροζέτα γκλάσου επάνω στο cupcake.
Κολλήστε στο πλάι και κατά μήκος στο άδειο χωνάκι με μια τελείτσα γκλάσου, 3 M&Ms.
Τοποθετήστε το χωνάκι πάνω στο capcake.
Κολλήστε γύρω από την βάση στο χωνάκι και στο γκλάσο που περισσεύει καραμελίτσες. Εάν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο γκλάσο.
lifesharing
Αν χρειάζεστε 24 τεμάχια, πολλαπλασιάστε την συνταγή επί δύο.
Εάν θέλετε να κάνετε χρωματιστή ζύμη στα cupcakes, όπως θα δείτε παρακάτω στην κάμπια, θα μοιράσετε την ζύμη πριν την ψήσετε, σε διαφορετικά μπολάκια και θα την χρωματίσετε, με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Την διαφορά στα cupcakes, την κάνει το χρώμα και η ποσότητα του γκλάσου, όπως και τα ζαχαρωτά, που θα επιλέξετε.
Σνακ για παιδιά ΕΔΩ🍨🍟👦 Για τα cupcakes σοκολάτας,
125γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
125γραμμ. Μαλακό βούτυρο
125γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
Βανίλια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
12 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας σε αέρα στους 180ο C, ή στο πάνω-κάτω στους 200ο C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπαίκιν πάουντερ και το κακάο.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να γίνουν αφράτο μίγμα.
4. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την βανίλια, ένα-ένα τα αβγά και το γάλα.
5. Σταματάμε το χτύπημα και αναμιγνύουμε απαλά το μίγμα του βουτύρου με το μίγμα του αλευριού.
6. Μοιράζουμε τη ζύμη στις φορμίτσες των cupcakes (οι φορμίτσες θα γεμίσουν μέχρι την μέση, ή έως στα 2/3 τους) και τα φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ψηθεί.
7. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Γκλάσο βουτύρου σοκολάτας
150γραμμ. βούτυρο μαλακό
250γραμμ. Ζάχαρη άχνη
30γραμμ. Κακάο, ή 30γραμμ. Λειωμένη κουβερτούρα
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, μαζί με το κακάο.
2. Χτυπάμε το βούτυρο με το μιξεράκι χειρός, να γίνει αφράτο.
3. Προσθέτουμε αρχικά την μισή ζάχαρη με το κακάο και τα χτυπάμε και στην συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο, 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα που να στέκεται. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά γάλα, ή και περισσότερο.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
24 λευκά σοκολατάκια, για τα αυτάκια
12 σοκολατάκια υγείας, για την μυτούλα τους
Λίγη μαρμελάδα φράουλα, για την μουσούδα τους
Ζάχαρη άχνη αραιωμένη με νερό, για να σχηματίσουμε τα χειλάκια τους
Ζάχαρη άχνη αραιωμένη με νερό, για να σχηματίσουμε τα ματάκια τους
24 τσιπς σοκολάτας για τις κόρες των ματιών τους
Στόλισμα:
1. Απλώνουμε το γκλάσο πάνω στα cupcakes και βάζουμε περισσότερη ποσότητα γκλάσου, στο σημείο που υποτίθεται ότι είναι η μουσούδα του, που πρέπει να εξέχει.
2. Με ένα ξυλαράκι για σουβλάκι, κάνουμε ανάγλυφο το γκλάσο για να φαίνεται σαν γουνίτσα.
3. Τοποθετούμε δεξιά και αριστερά στο επάνω μέρος, 2 λευκά σοκολατάκια, για τα αυτάκια τους. Τα καλύπτουμε στην πίσω πλευρά και γύρω-γύρω από την μπροστινή, με σοκολάτα, για να έχουν και τα αυτάκια γουνίτσα.
4. Βυθίζουμε σχεδόν τα σοκολατάκια υγείας στην μουσούδα, για να σχηματίσουμε την μύτη-ρουθουνάκια και όλα τα υπόλοιπα, όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία.
CUPCAKES ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙΑ
Θα φτιάξετε cupcakes με κακάο, όπως στην προηγούμενη συνταγή.
Θα φτιάξετε λευκό γκλάσο βουτύρου, με…
150γραμμ. βούτυρο μαλακό
250γραμμ. Ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, μαζί με την βανίλια.
2. Χτυπάμε το βούτυρο, με το μιξεράκι χειρός, να γίνει αφράτο.
3. Προσθέτουμε αρχικά την μισή ζάχαρη με την βανίλια, τα χτυπάμε και στην συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα που να στέκεται.
Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά γάλα, ή ακόμα περισσότερο γάλα.
4. Θα χρωματίσετε τα 2/3 του γκλάσου με 30γραμμάρια λειωμένη κουβερτούρα και το υπόλοιπο 1/3 με μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής, κίτρινο.
Θα χρειαστείτε ακόμα,
24 στρογγυλά σοκολατάκια γάλακτος, για τα αυτάκια τους
24 τσιπς σοκολάτας, ή λειωμένη κουβερτούρα σε κορνέ για τα ματάκια τους
1 λειωμένη κουβερτούρα, για το στόμα τους και τα ρουθουνάκια τους
Στόλισμα:
1. Απλώνουμε γκλάσο σοκολάτας επάνω στα cupcakes και βάζουμε περισσότερη ποσότητα γκλάσου, στο σημείο που υποτίθεται ότι είναι τα μαλλιά του.
2. Με ένα ξυλαράκι για σουβλάκι, κάνουμε ανάγλυφο το γκλάσο που είναι για τα μαλάκια του, για να φαίνεται φουντωτό.
3. Τοποθετούμε δεξιά και αριστερά στο πλάι, 2 σοκολατάκια, για τα αυτάκια τους. Τα καλύπτουμε στην πίσω πλευρά και γύρω-γύρω από την μπροστινή πλευρά, με γκλάσο σοκολάτας.
4. Βάζουμε το κίτρινο γκλάσο στο κορνέ. Τοποθετούμε λίγο στη μουσούδα και το απλώνουμε και στα αυτάκια και το απλώνουμε.
5. Λειώνουμε την κουβερτουρα σε χαμηλή θερμοκρασία και την βάζουμε στο κορνέ, για να ζωγραφίσουμε το στόμα τους και τα ρουθουνάκια τους, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
CUPCAKES PANDA
150γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
150γραμμ. Μαλακό βούτυρο
150γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
Βανίλια
3 κουταλιές της σούπας γάλα
12 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας σε αέρα στους 180ο C, ή στο πάνω-κάτω στους 200ο C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπαίκιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να γίνουν αφράτο μίγμα.
4. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την βανίλια, ένα-ένα τα αβγά και το γάλα.
5. Σταματάμε το χτύπημα και αναμειγνύουμε απαλά το μίγμα του βουτύρου με το μίγμα του αλευριού.
6. Μοιράζουμε τη ζύμη στις φορμίτσες των cupcakes (οι φορμίτσες θα γεμίσουν μέχρι την μέση, ή έως στα 2/3 τους) και τα φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ψηθεί.
7. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για το γκλάσο βουτύρου,
150γραμμ. βούτυρο μαλακό
250γραμμ. Ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, μαζί με την βανίλια.
2. Χτυπάμε το βούτυρο, με το μιξεράκι χειρός, να γίνει αφράτο.
3. Προσθέτουμε αρχικά την μισή ζάχαρη με την βανίλια, τα χτυπάμε και στην συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα που να στέκεται.
Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά γάλα, ή ακόμα και περισσότερο.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
Λαδόκολλα και μολύβι
Σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ)
125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Λευκές καραμέλες
24 τσιπς σοκολάτας
Καρύδα τριμμένη
Στόλισμα:
1. Ακουμπάμε την λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
2. Ζωγραφίζουμε με το μολύβι πάνω στην λαδόκολλα, 24 κύκλους 4εκατοστά περίπου διάμετρο, για τα αυτάκια. 24 οβαλ 2Χ1.5 εκατοστά περίπου, για την βάση των ματιών. 12 τριγωνάκια, 1,5Χ1,5Χ1,5 εκατοστά περίπου, για τις μυτούλες.
3. Λειώνετε την σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία και την βάζετε στο κορνέ. Γεμίζετε τα σχέδια που έχετε κάνει στη λαδόκολλα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Απλώνετε το γκλάσο στα cupcakes και τα πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη καρύδα. Την πιέζετε ελαφρώς με τα δάχτυλα σας για να κολλήσει και να φαίνεται σαν γουνίτσα λευκή.
5. Βγάζετε το ταψί με τα σοκολατάκια που φτιάξατε από το ψυγείο, τα παίρνετε ένα-ένα από την λαδόκολλα και τα τοποθετείτε σαν αυτάκια, μυτούλα κ.λ.π.
6. Σχηματίζετε με το κορνέ σας και την λειωμένη σοκολάτα το στοματάκι τους.
7. Βάζετε μια τελεία σοκολάτας στα οβαλ σοκολατάκια, για να κολλήσετε τις λευκές καραμέλες. Άλλη μια τελείτσα πάνω στις καραμέλες για να κολλήσετε τα σοκολατένια τσιπς και να ολοκληρώσετε τα μάτια.
CUPCAKES ΣΚΥΛΑΚΙΑ
Θα ακολουθήσετε την ίδια συνταγή για τα cupcakes και το γκλάσο, όπως της προηγούμενης συνταγής.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
24 μπισκότα οβάλ, που συνοδεύουμε το παγωτό, για τα μακριά αυτάκια
12 καφέ M&Ms για μυτούλα
12 κίτρινα M&Ms για το ένα ματάκι
12 σοκολατάκια στρογγυλά, για το δεύτερο ματάκι
Λειωμένη κουβερτούρα στο κορνέ, για τις κόρες των ματιών και την μουσουδίτσα
CUPCAKES ΒΑΤΡΑΧΑΚΙΑ
Θα ακολουθήσετε την ίδια συνταγή για τα cupcakes και το γκλάσο, όπως της προηγούμενης συνταγής.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
1 σταγόνα μπλε και 4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να κάνουμε το γκλάσο πράσινο, εκτός από λίγο, που θα το αφήσουμε λευκό, για να φτιάξουμε το εσωτερικό των ματιών
24 μπισκότα που συνοδεύουμε το παγωτό, στρογγυλά
24 κόκκινα M&Ms για την κόρη των ματιών τους
Μαρμελάδα φράουλα σε κορνέ για να ζωγραφίσουμε το στόμα τους
Κόκκινα ζελεδάκια, μισά, ή ολόκληρα, για τη γλωσσούλα τους
CUPCAKES ΚΑΜΠΙΑ
200γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
200γραμμ. Μαλακό βούτυρο
200γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
Βανίλια
4 κουταλιές της σούπας γάλα
1-2 κουταλάκια του γλυκού κακάο, για τα cupcakes σοκολάτα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής για τα χρωματιστά cupcakes
Τα βασικά χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι, μπλε, κίτρινο, κόκκινο
Εάν βάλετε 1 σταγόνα κόκκινο με 4 σταγόνες κίτρινο, θα γίνει πορτοκαλί
Εάν βάλετε 1 σταγόνα μπλε με 4 σταγόνες κόκκινο, θα γίνει μοβ
Εάν βάλετε 1 σταγόνα μπλε με 4 σταγόνες κίτρινες, θα γίνει πράσινο και βεβαίως το μπλε είναι για μπλε, το κόκκινο για κόκκινο και το κίτρινο για κίτρινο.
16 χάρτινες φορμίτσες σε διάφορα χρώματα για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας σε αέρα στους 180ο C, ή στο πάνω-κάτω στους 200ο C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπαίκιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να γίνουν αφράτο μίγμα.
4. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την βανίλια, ένα-ένα τα αβγά και το γάλα.
5. Σταματάμε το χτύπημα και αναμειγνύουμε απαλά το μίγμα του βουτύρου με το μίγμα του αλευριού.
6. Μοιράζουμε τη ζύμη σε διαφορετικά μπολάκια ανάλογα με το πόσα χρώματα, θέλουμε να φτιάξουμε. Γεμίζουμε τις φορμίτσες των cupcakes μέχρι τη μέση και τα φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ψηθεί.
7. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για το γκλάσο βουτύρου,
250γραμμ. βούτυρο
400γραμμ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτο.
2. Προσθέτουμε την βανίλια και κουταλιά-κουταλιά το γάλα, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει η εικόνα του να είναι σαν σαντιγί που να στέκεται.
Υλικά που πρέπει να έχουμε, για να τα στολίσουμε,
32 μαλακές καραμέλες για τα ποδαράκια
2 μεγάλες πράσινες καραμέλες για τα ματάκια (εάν δεν βρείτε σαν της φωτογραφίας, θα κολλήσετε με γκλάσο 2 τσιπς σοκολάτας για τις κόρες των ματιών, ή θα τις φτιάξετε με λειωμένη κουβερτούρα).
1 κόκκινο M&Ms, για μυτούλα
2 γλειφιτζούρια, για κεραίες
Μαρμελάδα φράουλα σε κορνέ, για το στοματάκι
Στόλισμα:
1. Βάζουμε το γκλάσο μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, αφήνουμε 2 cupcakes στην άκρη και στα υπόλοιπα, κάνουμε από μια ροζέτα επάνω τους.
2. Τα βάζουμε στην πιατέλα και τα κολλάμε ξαπλωμένα, το ένα πίσω από το άλλο, για να σχηματίσουμε το σωματάκι της κάμπιας.
3. Το ένα από τα δυο cupcakes που έχουμε αφήσει στην άκρη το κολλάμε στο τέλος όρθιο, χωρίς ροζέτα γκλάσου από πάνω.
4. Κολλάμε με μια τελείτσα γκλάσο, καραμελένια ποδαράκια, δεξιά και αριστερά σε κάθε cupcake.
5. Το δεύτερο cupcake που έχουμε αφήσει στην άκρη, που είναι και το κεφαλάκι της κάμπιας το στολίζουμε με μια ωραία ροζέτα γκλάσου, 2 καραμέλες για ματάκια, μαρμελάδα στο κορνέ για το στοματάκι και ένα κόκκινο M&Ms για μυτούλα. Το γυρίζουμε στο πλάι και το κολλάμε στο τελευταίο όρθιο cupcake. Τοποθετούμε στο επάνω μέρος τα 2 γλειφιτζούρια για κεραίες και είναι έτοιμη η χρωματιστή μας κάμπια.
CUPCAKES ΚΛΟΟΥΝ 1
Θα χρειαστείτε χρωματιστά ζαχαρωμένα καραμελάκια για τα μαλλιά τους.
Λειωμένη κουβερτούρα σε κορνέ για τα μάτια τους.
Εύκαμπτες καραμέλες για τα στοματάκια τους.
Κόκκινα M&Ms για τη μυτούλα τους.
CUPCAKES ΚΛΟΟΥΝ 2
Θα φτιάξετε 12 cupcakes σοκολάτα, ή βανίλια, σύμφωνα με τις συνταγές που έχουμε και την ποσότητα του γκλάσου, που φτιάξαμε για την κάμπια.
Θα χρειαστείτε,
12 άδεια χωνάκια παγωτού και διάφορες καραμέλες, όπως M&Ms, marshmallows, μαλακές καραμέλες βατόμουρου και ότι άλλο βρείτε.
Στόλισμα,
Κάντε μια ροζέτα γκλάσου επάνω στο cupcake.
Κολλήστε στο πλάι και κατά μήκος στο άδειο χωνάκι με μια τελείτσα γκλάσου, 3 M&Ms.
Τοποθετήστε το χωνάκι πάνω στο capcake.
Κολλήστε γύρω από την βάση στο χωνάκι και στο γκλάσο που περισσεύει καραμελίτσες. Εάν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο γκλάσο.
lifesharing
Η τρέλα των cupcake συνεχίζεται ΕΔΩ
0 Σχόλια