60-70 Κομμάτια
100 γραμ. άχνη
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
300 γραμ. ινδοκάρυδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 σταγόνες ρούμι
Για την Γέμιση
καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
Για την Επικάλυψη
ινδοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη για λίγο, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη λευκή κουβερτούρα, το χυμό από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ρούμι και τέλος το ινδοκάρυδο. Τα ανακατέυουμε με το χέρι μας ή με μία κουτάλα, μέχρι το ινδοκάρυδο να πάει όλο στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο.
Παίρνουμε το μείγμα μας από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλίτσες στρογγυλές, τοποθετόντας μέσα τους ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο.
Πασπαλίζουμε τα Raffaello με ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ, ότι έχουμε.
Αφήνουμε τα Raffaello μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 7 ώρες.
Τα Raffaello μπορούμε να τα συντηρήσουμε σε σακουλάκια μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματιού.
0 Σχόλια