Μερίδες: 6
1.500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και σε λεπτές φέτες των 3 χλστ.
700 ml ρόφημα (γάλα) αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (στη χάρτινη συσκευασία)
400 ml γάλα καρύδας από κονσέρβα
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
100 γρ. φυστικοβούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τις απίθανες vegan dauphinoise ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τα σκόρδα και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και, μόλις το μείγμα αρχίσει να αχνίζει λίγο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες πατάτας και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε στρώσεις σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, έτσι ώστε το ύψος από τις στρώσεις να φτάσει τα 4-5 εκ.
Παράλληλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα γάλατα το φιστικοβούτυρο και βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν.
0 Σχόλια