Μερίδες: 6-8
200 γρ. σύγλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
2 πράσινες πιπεριές, σε κομμάτια των 3 εκ.
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κομμάτια των 3 εκ.
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό)
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
250 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια των 2 εκ.
50 γρ. βούτυρο αγελάδας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο, σύγλινο και γραβιέρα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα λουκάνικα σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν το λίπος τους.
Προσθέτουμε το σύγλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο και το σύγλινο.
Ρίχνουμε το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, ρίχνουμε τη γραβιέρα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι το τυρί να μισολιώσει.
Σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο, σύγλινο και γραβιέρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος
0 Σχόλια