Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκό με ρύζι - Sweet with rice

Φτιάχνουμε το ρύζι, (εγώ βάζω νυχάκι) όπως το πιλάφι με 1 ποτήρι ρύζι που χρησιμοποιείτε για πιλάφι, 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1 κτσ. βούτυρο, (γίνεται και νηστίσιμο με μαργαρίνη ή λάδι), πολύ λίγο αλάτι και ένα ξυλάκι κανέλας.
Ποτέ δεν ρίχνουμε ζάχαρη πριν βράσει το ρύζι γιατί δεν θα βράσει. 
Σε ένα τηγάνι κάνουμε μία καραμέλα με ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο- λίγο τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο σκούρο χρώμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κτσ. βούτυρο, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ρύζι που ετοιμάζαμε.
Προσθέτουμε στο ρύζι και 2 κτγ. κανέλα, 1/2 κτγ. γαρύφαλλο, 1/2 κούπα σταφίδες, 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι απαλά όλα τα υλικά μαζί, το βάζουμε σε μια φόρμα και μόλις κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρουμε με ακόμα λίγο κανέλα και μέλη ή αν δεν βάζουμε σταφίδες μέσα βάζουμε από πάνω λίγο γλυκό του κουταλιού σταφύλι.
Pellumbesha Lumi 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια