Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Tempura Day / Ημέρα Τεμπούρας

Αυτό το ιαπωνικό φαγητό περιλαμβάνει είτε θαλασσινά είτε λαχανικά βουτηγμένα σε κουρκούτι και τηγανητά. 

#NationalTempuraDay
Από πού προήλθε η tempura; Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Αυτό που ξέρουμε είναι πίσω το 1549, Πορτογάλοι ναυτικοί έφτασαν στην Ιαπωνία και εισήγαγαν έναν τρόπο κτυπήματος και τηγανίσματος φαγητού που τώρα έχει ενσωματωθεί στον πολιτισμό.

Σήμερα, οι σεφ σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν πιάτα tempura στο μενού τους. Χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ζυμαρικών και συστατικών, συμπεριλαμβανομένων μη παραδοσιακών μπρόκολων, κολοκυθιών και σπαραγγιών. Οι σεφ βυθίζουν επίσης τα ξηρά φρούτα σε κουρκούτι tempura. Επιπλέον, ορισμένα αμερικανικά εστιατόρια σερβίρουν κοτόπουλο και τυριά, ιδιαίτερα μοτσαρέλα, σε στιλ τεμπούρα.

Για τους λάτρεις του σούσι, μια πιο πρόσφατη παραλλαγή του σούσι tempura παρέχει έναν νέο τρόπο απόλαυσης της λιχουδιάς. Οι σεφ του Shushi tempura τηγανίζουν ολόκληρα κομμάτια από λεπτό σούσι και το σερβίρουν σε μια όμορφη πιατέλα. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια