Αρχικά ένα φαγητό που έφτιαχναν και έτρωγαν οι χωρικοί, το γαλλικό cassoulet πήρε το όνομά του από την κατσαρόλα στην οποία μαγειρεύεται: Cassole d'Issel . Το πιάτο προέρχεται από τη νοτιοδυτική περιοχή της Γαλλίας και, αν και ξεκίνησε ως ένα απλό γεύμα σε αγροικία, έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου για να περιλαμβάνει γεύσεις που είναι πλούσιες και περίπλοκες.
Σε ιδανική τοποθεσία ακριβώς στη μέση του χειμώνα (τουλάχιστον για όσους βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο), το National Cassoulet Day προσφέρει ένα νόστιμα χορταστικό γεύμα που είναι παραδοσιακό και ζεστό.
Μερικά από τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή έρχονται σε ένα πιάτο ή σε ένα μπολ! Και, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ένα βαθύ πιάτο γεμάτο με φασόλια, κρέατα και κάθε λογής νόστιμες γεύσεις αναμεμειγμένες μεταξύ τους. Φορέστε λοιπόν αυτόν τον μπερέ, αφήστε αυτό το στόμα να ποτίσει για μια νόστιμη γαλλική κουζίνα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ό,τι ενσαρκώνεται στην Εθνική Ημέρα Κασουλέ!
0 Σχόλια