Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κροθόπιτα με κοτόπουλο

Υλικά:
2 κιλά κρέας ( ή γίδινο ή πρόβειο ) ή ένα μεγάλο κοτόπουλο
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μαυροπίπερο
300 γρ. λάδι
1 κιλό ρύζι
Για το φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
100 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το λάδι, τρίβουμε χοντροκομμένα τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι και τα καβουρδίζουμε για αρκετή ώρα. Έπειτα ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά.
Μέχρι να βράσει το κρέας, ζυμώνουμε μαζί ,όλα τα υλικά για το φύλλο. Χωρίζουμε σε2 μέρη τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Βάζουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε και αυτά.
Πλένουμε το ρύζι , το στραγγίζουμε, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και το μαυροπίπερο. 
Το απλώνουμε πάνω στο φύλλο που είναι στρωμένο στο ταψί.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε κομμάτια γύρω-γύρω από το ταψί χωρίς να υπάρχει κενό. 
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα απλώνουμε πάνω από το κρέας. Έπειτα με μια κουτάλα ρίχνουμε το ζουμί από το κρέας σιγά-σιγά για να μην τρυπήσει το φύλλο και το χαλάσει. Ψήνουμε την κροθόπιτα για περίπου 1 ώρα στους 200 c.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια