αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 μήλα κόκκινα ψιλοκομμένα
200 ml κρασί
50 g σταφίδες
30 γρ κράνμπερις
100 g ψίχουλα ή πάνκο
Ξεκινήστε το μαγείρεμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε τα κόκκαλα της κορώνας με αλουμινόχαρτο για να μην καούν. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με γλάσο ροδιού.
Ψήνουμε για 1 ώρα αλείφοντάς το κατά διαστήματα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι για 5 – 6 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μήλα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερις και βράζουμε για 4 – 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα ψίχουλα και αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε το κέντρο της κορόνας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα ακόμα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο της γέμισης και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.
Αφήνουμε την κορώνα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά πριν την κόψουμε σε μερίδες.
0 Σχόλια