Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εύκολα χωνάκια με κιμά

συνταγή Εύκολα χωνάκια με κιμά
Για τον κιμά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. κύμινο
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
150 γρ. mix τυριών, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση
4 αραβικές πίτες, καλαμποκιού, μεγάλες
50 γρ. mix τυριών, τριμμένο

Για το σερβίρισμα
σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Για τον κιμά
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Σοτάρουμε για 6 λεπτά μέχρι να καραμελώσει και να ψηθεί καλά ο κιμάς.
Προσθέτουμε την πάπρικα, την κανέλα, το κύμινο και το γαρίφαλο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να σπάσουμε τον κιμά σε μικρότερα κομμάτια.
Ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
Προσθέτουμε το mix τυριών, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής τις αραβικές πίτες τη μία πάνω στην άλλη. 
Κόβουμε τις πίτες στη μέση, τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε κωνικό σχήμα και κλείνουμε το κάθε χωνάκι με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε τα χωνάκια σε ένα ταψί, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά. 
Αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και γεμίζουμε τα χωνάκια με τον κιμά. 
Τοποθετούμε όρθια τα χωνάκια σε μία φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x30 εκ. (Μπορούμε να γεμίσουμε τα κενά με λίγο χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα τυλιγμένη σε μπαλάκια για να παραμείνουν σταθερά.)
Πασπαλίζουμε με το mix τυριών.
Γυρνάμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στο γκριλ και μεταφέρουμε μέσα τη φόρμα.
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και αφαιρούμε από τον φούρνο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια