Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Gingerbread cookies με μέλι

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
8 γρ. στέβια, υγρή
200 γρ. μέλι
3 αυγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. 
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ, φοράμε γάντια, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να έχουμε την υφή βρεγμένης άμμου. 
Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το μέλι, και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Μεταφέρουμε τη μισή ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα πάχους 0.5 εκ. και δημιουργούμε μπισκότα με τη βοήθεια χριστουγεννιάτικων κουπ πατ σε σχέδια της επιλογής μας.
Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει, την πλάθουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μπισκότα.
Αφαιρούμε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι από τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα. 
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. (Συνολικά θα βγουν περίπου 5 δόσεις.)

Tip από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα μπαχαρικά και κυρίως το τζίντζερ είναι σε μικρή ποσότητα για να μπορούν να φάνε και παιδιά. Σε περίπτωση που θέλουμε μια πιο έντονη και πικάντικη γεύση, αυξάνουμε την ποσότητα του τζίντζερ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια