Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Natalie Wood 1938-1981 Αμερικανίδα ηθοποιός

Η Νάταλι Γουντ (αγγλ. Natalie Wood), (20 Ιουλίου 1938 - 29 Νοεμβρίου 1981) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Νεανικά χρόνια
Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 20 Ιουλίου 1938, από Ρώσους γονείς. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ναταλία Ζαχαρένκο. Ο πατέρας ήταν επιπλοποιός, και η μητέρα της προερχόταν από ευκατάστατη οικογένεια της τσαρικής Ρωσίας. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, κατέφυγαν στον Καναδά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ.
Καριέρα
Η ηθοποιός ξεκίνησε καριέρα της στον κινηματογράφο κατά την παιδική της ηλικία, συνεχίζοντάς την με επιτυχία μετά την ενηλικίωσή της, αφού πριν κλείσει τα 25 της χρόνια είχε ήδη τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. 
Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε το 1943 στην ταινία Κρεμάστε τους (The Moon Is Down) και το 1947, στα εννιά της χρόνια, ερμήνευσε το ρόλο της κόρης της Μορίν Ο'Χάρα στην χριστουγεννιάτικη ταινία Το θαύμα της 34ης οδού (Miracle on 34th Street) και το ρόλο της κόρης της Τζιν Τίρνεϊ στην ταινία Ψυχές στην ομίχλη (The Ghost and Mrs. Muir)[5]. 
Κατά την εφηβεία της, σε ηλικία 17 ετών, η ερμηνεία της στην ταινία Επαναστάτης χωρίς αιτία (Rebel Without a Cause, 1955) της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. 
Πρωταγωνίστησε στις ταινίες μιούζικαλ: Γουέστ σάιντ στόρι (West Side Story, 1960) και Γυμνή κάθε βράδυ (Gypsy, 1962) και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στις ταινίες: Πυρετός στο αίμα (Splendor in the Grass, 1961) και Αγάπησα έναν ξένο (Love with the Proper Stranger, 1965). Είναι επίσης γνωστή για τις ταινίες της Η αιχμάλωτος της ερήμου (The Searchers, 1956), Έρωτες που σβήνουν την αυγή (Inside Daisy Clover, 1965), Αγάπη για τον έρωτα (This Property is Condemned, 1966) και Μπομπ και Κάρολ και Τεντ και Αλίκη (Bob & Carol & Ted & Alice, 1969).
Προσωπική ζωή
Η Γουντ κατά τη δεκαετία του 1970 περιόρισε τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις, απέκτησε μια κόρη, τη Νατάσα Γκρέγκσον Βάγκνερ, από τον δεύτερό της σύζυγο, Ρίτσαρντ Γκρέγκσον και μετά το διαζύγιό τους το 1972 ξαναπαντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο Ρόμπερτ Βάγκνερ, με τον οποίο υπήρξε παντρεμένη από το 1957 έως και το 1962. Η Γουντ απέκτησε άλλη μια κόρη, την Κόρτνεϊ, μετά το δεύτερό της γάμο με τον Βάγκνερ. Κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970, η ηθοποιός στράφηκε στην τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας στην τηλεοπτική επανεκτέλεση της ταινίας του 1953 Όσο υπάρχουν άνθρωποι (From Here to Eternity). Η συμμετοχή της στην τηλεταινία αυτή, της χάρισε μια ακόμη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, οι ταινίες της είχαν ως θέμα το πέρασμα στην ενηλικίωση. 
Θάνατος
Η ηθοποιός απεβίωσε από πνιγμό στις 29 Νοεμβρίου 1981 σε ηλικία 43 ετών. Ο θάνατός της συνέβη υπό μυστηριώδεις και αδιευκρίνιστες συνθήκες και οι μαρτυρίες σχετικά με το περιστατικό ήταν ασαφείς και αντιφατικές. Οι έρευνες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια ώθησαν τις αρχές του Λος Άντζελες να υποστηρίξουν το 2012 ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε πνιγμό και άλλους μη καθορισμένους παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια