3 kg ρεβίθι τριμμένο
Νερό
Αλάτι
Τσίπουρο
6 kg αλεύρι
Μαγιά νωπή
400 g Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Για την προετοιμασία χρειαζόμαστε τρία κιλά ρεβίθια τριμμένο. Σε έναν κουβά, βάζουμε λίγο νερό ζεματιστό, 1 κουταλιά αλάτι και τέλος ρίχνουμε το ρεβίθι και ανακατεύουμε. Επίσης, ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγο καθαρό οινόπνευμα και λίγο τσίπουρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει χυλός.
2
Σκεπάζουμε πάρα πολύ καλά και με λίγο βάρος στο καπάκι. Την επόμενη μέρα, ανοίγουμε το μείγμα, σκαλίζουμε και βάζουμε φωτιά. Εάν ανάψει σημαίνει ότι έχει πετύχει.
3
Ανακατεύουμε με 5-6 κιλά αλεύρι και νερό για να κάνουμε προζύμι, λίγο νερουλό. Μετά από 2 ώρες και αφού φουσκώσει, με μισό κιλό νωπή μαγιά με αλάτι και αλεύρι, μπορούμε να κάνουμε ζύμη περίπου 40 κιλών (πάντα με πολύ ζεστό νερό και αρκετό αλεύρι τσουρεκιού).
4
Επίσης, ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη, 200-400 γραμμάρια, για να γίνει το μείγμα αρκετά σκληρό και φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς.
5
Ανάλογα με το βάρος των ψωμιών, το κάνουμε μισό, 1 ή 2 ή 3 κιλά (μπουγάτσες) σε μεγάλα ταψιά. Σημειώνεται ότι η μυρωδιά είναι πάρα πολύ έντονη.
bakery-pastry.gr
0 Σχόλια