Ο Ιπποκράτης (που έζησε το 460 π.Χ.) - γνωστός ως ο ιδρυτής όλης της σύγχρονης ιατρικής, είπε: « Όποιος ασκεί ιατρική χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κινήσεις των αστεριών και των πλανητών είναι ανόητος».
Η αστρολογία, στην εποχή του Ιπποκράτους, ανακάλυψε ποιο ζώδιο ήταν υπεύθυνο για ορισμένα όργανα στο σώμα μας.
Η σελήνη στο ζώδιο του Κριού είναι υπεύθυνη για την περιοχή του κεφαλιού, δεν συνιστώνται χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, θεραπεία και οδοντική προσθετική.
Η σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου είναι υπεύθυνη για την περιοχή του λαιμού, δεν συνιστώνται χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με την περιοχή του λαιμού.
Η Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων είναι υπεύθυνη για τους βρόγχους και τα μπράτσα και κατά συνέπεια δεν προτείνονται χειρουργικές επεμβάσεις ή οδοντιατρική θεραπεία.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου είναι υπεύθυνη για το στομάχι· οι χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με το στομάχι αντενδείκνυνται.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα είναι υπεύθυνη για το μυοσκελετικό σύστημα και την καρδιά.
Η Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου είναι υπεύθυνη για τα έντερα.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού είναι υπεύθυνη για το νευρικό σύστημα και τα νεφρά.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού είναι υπεύθυνη για την κύστη και τα γεννητικά όργανα.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη είναι υπεύθυνη για τις αρθρώσεις και τους γοφούς.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι υπεύθυνη για το δέρμα, τη χοληδόχο κύστη, τα αυτιά.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου είναι υπεύθυνη για το μυϊκό σύστημα, το κάτω πόδι.
Χρήσιμες συμβουλές κατά τον προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης και οδοντιατρικής θεραπείας:
Θα πρέπει να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε επεμβάσεις και μια επίσκεψη στον οδοντίατρο όταν η Σελήνη διέρχεται από σταθερά ζώδια (Υδροχόος, Λέων, Ταύρος ή Σκορπιός).
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα χέρια του χειρουργού ή του οδοντιάτρου πρέπει να είναι σταθερά και να μην προκύψουν περαιτέρω επιπλοκές.
Δώστε προσοχή στη φάση της Σελήνης όταν σχεδιάζετε επεμβάσεις και οδοντιατρικές θεραπείες· για παράδειγμα, η πιο δυσμενής στιγμή για αυτό είναι η Πανσέληνος.
Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου , τα υγρά συσσωρεύονται στο σώμα μας, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται, επομένως κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οιδήματος, αιμορραγίας και άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών.
Προσπαθήστε να αποφύγετε την επέμβαση 5 ημέρες πριν ή μετά την πανσέληνο.
Η νέα σελήνη είναι η καλύτερη στιγμή για χειρουργική επέμβαση ή οδοντιατρική θεραπεία. Το επίπεδο των σωματικών υγρών είναι το χαμηλότερο, και κατά συνέπεια υπάρχει μικρότερη πιθανότητα όγκων ή επιπλοκών.
Προσπαθήστε όμως να αποφύγετε το φεγγάρι που μεγαλώνει, αυτό είναι κυριολεκτικά λίγες μέρες μετά τη νέα σελήνη, αυτή τη στιγμή συσσωρεύεται δύναμη και το σώμα είναι πιο δύσκολο να ανεχθεί τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις.
Η φάση ύφεσης της Σελήνης θεωρείται η πιο ευνοϊκή για χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της οδοντιατρικής θεραπείας και προσθετικής, τοποθέτησης νάρθηκα κ.λπ.
Κατά τη φάση εξασθένησης της σελήνης, το σώμα μας ξοδεύει εύκολα τη συσσωρευμένη ενέργεια και ανέχεται ευνοϊκότερα τις ιατρικές παρεμβάσεις.
0 Σχόλια