Αυτή η αυθεντική μεξικάνικη συνταγή ρυζιού είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή αλλά και τόσο νόστιμη. Φτιαγμένη με υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα και έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά! Είναι το τέλειο συνοδευτικό για όλα τα αγαπημένα σας πιάτα.
1 1/2 φλιτζάνι μακρύκοκκο λευκό ρύζι
1/4 φλιτζάνι λάδι (φυτικό ή λάδι canola)
1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 2 ντομάτες πολτοποιημένες
1 κύβο ζωμός λαχανικών
1/4 κ.γ. αλάτι
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
3 φλιτζάνια νερό
1–3 ολόκληρες πιπεριές serrano , προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι με άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφήστε το στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε συχνά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ρύζι (περίπου 10 λεπτά).
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αναδεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κύβο λαχανικών, το αλάτι, τα καρότα, τον αρακά και το νερό (και τις πιπεριές σεράνο, προαιρετικά, προσθέτουν λίγη γεύση).
Αφήστε τα να πάρουν βράση, στη συνέχεια σκεπάστε και χαμηλώστε τη φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό. Όταν ετοιμαστεί το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ρύζι σαν συνοδευτικό πιάτο ή σαν συμπλήρωμα με φαχίτας, μπουρρίτος κ.λπ.
0 Σχόλια