10 Συναρπαστικά Πράγματα που Κάνει το Ανθρώπινο Σώμα Κυριολεκτικά “Κάτω από τη Μύτη μας”
by Jimmy Taylor
Ενώ οι επιστημονικές ανακαλύψεις σήμερα ρίχνουν φως σε τόσα πολλά πράγματα, υπάρχουν ταινίες φαντασίας που φαίνονται ακόμα πιο ρεαλιστικές από ό,τι θα μπορούσαμε να διαβάσουμε σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Υπάρχουν μερικά συναρπαστικά πράγματα που κάνει το ανθρώπινο σώμα που φαίνονται ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αλλά είναι αληθινά. 8 Μυστήρια για το Ανθρώπινο Σώμα που Μάλλον Δεν Έχετε Σκεφτεί Ποτέ
Το φαινόμενο Πινόκιο είναι πραγματικό.
Αυτός ο γνωστός χαρακτήρας φαίνεται να βασίζεται σε κάποια αληθινά στοιχεία. Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι όταν λέμε ψέματα, αντανακλάται κυριολεκτικά στο πρόσωπό μας. Η θερμοκρασία της μύτης μας και της περιοχής γύρω από τα μάτια μας αυξάνεται, και στην πραγματικότητα θερμαίνονται.
Το γέλιο μας σκοτώνει τον πόνο μας.
Ενώ πάντα πιστευόταν ότι το γέλιο κάνει καλό στην υγεία σας, έχει μελετηθεί στην πραγματικότητα μόλις πρόσφατα. Και η έρευνα έδειξε ότι το γέλιο απελευθερώνει χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μας κάνουν να νιώθουμε καλά και που μπορούν επίσης να ανακουφίσουν τον πόνο.
Το κερί αυτιών λειτουργεί ως καθαριστικό.
Πολλοί από εμάς πάντα πιστεύαμε ότι το κερί αυτιών πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά για λόγους υγιεινής. Ωστόσο, η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα πράγματα είναι ακριβώς το αντίθετο. Το ίδιο το κερί αυτιού καθαρίζει το κανάλι του αυτιού και το προστατεύει από μολύνσεις. Η αφαίρεσή του προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό για εμάς, επομένως είναι καλύτερο να το καθαρίζουμε μόνο από την επιφάνεια του αυτιού.
Τα μαλλιά μας ξέρουν πότε κοιμόμαστε.
Οι θύλακες των τριχών μας μπορούν πραγματικά να πουν πολλά για τις συνήθειες ύπνου μας. Καθώς ακολουθούν το 24ωρο κιρκάδιο ρολόι που ρυθμίζει τις συνήθειες ύπνου μας, σύμφωνα με τους ερευνητές. Χρησιμοποιώντας απλώς κύτταρα από τα ωοθυλάκια μας, μια μέρα μπορεί να είναι δυνατό να βοηθήσουμε ασθενείς με διαταραχές ύπνου.
Το σώμα μας απαιτεί κυριολεκτικά έναν υπνάκο μετά το μεσημεριανό γεύμα.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ίδιο το φαγητό που είχαμε στο μεσημεριανό γεύμα. Ο λόγος για αυτό είναι κρυμμένος στο ρολόι του σώματός μας. Ο κιρκάδιος ρυθμός μας στέλνει ορισμένα σήματα 7 έως 9 ώρες αφού ξυπνήσουμε και αυτά τα σήματα μας κάνουν να νιώθουμε υπνηλία.
Το βλεφάρισμα λειτουργεί ως «μηχανή» για εμάς.
Περνάμε περίπου 44 λεπτά την ημέρα με τα μάτια μας κλειστά λόγω του βλεφαρίσματος, και έχει μερικές πολύ σημαντικές λειτουργίες για εμάς. Όχι μόνο κρατά τα μάτια ενυδατωμένα και προστατεύει από ξένα αντικείμενα αλλά μας βοηθά και να ξεκουραστούμε. Ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί αυτή τη μικροσκοπική στιγμή κλεισίματος των ματιών για να απενεργοποιηθεί επίσης.
Το στομάχι μας προστατεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας και μας βοηθά να καταπολεμήσουμε όλες τις εξωτερικές απειλές. Ωστόσο, χρειάζεται και κάποια επιπλέον βοήθεια. Και εδώ είναι που βοηθά το στομάχι μας – το οξύ του στομάχου σταματά τα περισσότερα από τα μικρόβια που εισέρχονται στο σώμα στο φαγητό που τρώμε.
Ο πιο γρήγορα κινούμενος μυς στο σώμα μας είναι ο orbicularis oculi στα μάτια μας. Είναι τόσο γρήγορος που μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες. Έχουμε 2 από αυτούς, ένα σε κάθε μάτι, και ελέγχουν τη δράση κλεισίματος των βλεφάρων. Εάν ένα αντικείμενο προσπαθήσει να αγγίξει το μάτι μας, κλείνει το μάτι σε λιγότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Έχουμε «αμορτισέρ» σε όλο μας το σώμα.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη μοριακή δομή στο σώμα που λειτουργεί ως «απορροφητής κραδασμών» για εμάς. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό το εύρημα ρίχνει φως στο ερώτημα πώς το σώμα μας φιλοξενεί τον ζωντανό ιστό μας χωρίς να σχίζεται σε κομμάτια από την αλληλεπίδρασή του με τόσα πολλά κινούμενα μέρη.
Η μύτη μας είναι επίσης υπεύθυνη για την αντίληψη της γεύσης.
Η όσφρησή μας είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνη για το 80% περίπου αυτού που γευόμαστε. Χωρίς αυτό, θα γευόμασταν μόνο γλυκές, αλμυρές, ξινές και πικρές αισθήσεις. Όλες οι άλλες γεύσεις προέρχονται στην πραγματικότητα από τη μυρωδιά. Γι’ αυτό, όταν κρυώνουμε και η μύτη μας είναι βουλωμένη, τα περισσότερα φαγητά φαίνονται άγευστα.
0 Σχόλια