Υλικά
για 4 άτομα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
50 ml ελαιόλαδο και 4 κ.σ. για το τηγάνισμα
200 γραμμ. ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
20 ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
50 γραμμ. ανθό κάππαρης
1 κ.σ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. δενδρολίβανο ξερό ή ½ κ.σ. φρέσκο
1 κ.σ. θυμάρι ξερό ή ½ κ.σ. φρέσκο
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη, κομμένες σε μικρά καρεδάκια
½ κιλό σπαγγέτι
3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, την κάππαρη, τη ζάχαρη και τα αρωματικά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Βάζουμε τις 4 κουταλιές λάδι να κάψουν σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τη μελιτζάνα και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις προσθέτουμε στη σάλτσα με την ντομάτα και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν και να δέσουν, για 8 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά για να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.
0 Σχόλια