Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πανεύκολα Πτι Φουρ

.
ΠΤΙ ΦΟΥΡ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 28-30 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.κορν φλάουρ ή νισεστέ (είναι το ίδιο)
450 γρ.βούτυρο αγελαδινό ή μισό μισό με μαργαρίνη
200 γρ.άχνη ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.μπέικιν
Σοκολάτα λιωμένη,τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή και μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω το βούτυρο τόσο ώστε να μαλακώσει πολύ αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζω το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ'ένα σύρμα ανακατεύω για 2 λεπτά.
Προσθέτω ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
Ενώνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
Θα έχω ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
Βάζω το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
Αν δεν έχω κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβω την άκρη με ένα ψαλίδι.
Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια!
Τα αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη!
Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάω την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρώ σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!
Άν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια