Σε ατομικά τσερκι βάζουμε μια στρώση βρασμένες, τριμμένες πατάτες στις οποίες έχουμε ανακατέψει λίγο αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι.
Καλύπτουμε με μαγιονέζα, συνεχίζουμε με μια στρώση ψιλοκομμένο ζαμπόν, μια στρώση αγγουράκι τουρσί,μια στρώση ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά,μια στρώση τριμμένο ασπράδι αυγού και τελειώνουμε με μια στρώση τριμμένο κρόκο αυγού.
Σε κάθε στρώση καλύπτουμε με μαγιονέζα.
Ρίχνουμε πάνω στον τριμμένο κρόκο λίγο παπαρουνόσπορο.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για έξι ώρες τουλάχιστον.
Όταν πρόκειται να τις σερβίρουμε , βγάζουμε τα τσερκι τις στολίζουμε με νεογέννητα πουλάκια φτιαγμένα από αυγά.
Καθαρίζουμε βρασμένα σφικτά αυγά και με ένα μυτερό μαχαίρι κόβουμε το ασπράδι στη μέση σε ζικ-ζακ.
Με κυκλικές κινήσεις το ανοίγουμε και βγάζουμε τον κρόκο που πρέπει να είναι ολόκληρος.
Τοποθετούμε το κάτω μέρος του αυγού στην πατατοσαλατουλες μας και το σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα βάζουμε 2 φύλλα μαϊντανού και τον κρόκο του αυγού που του βάλαμε ματάκια από ελιά, μυτούλα και λοφίο από κόκκινη πιπεριά πάνω από τον κρόκο τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το ασπράδι.
Maria Anestaki
0 Σχόλια