Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νόμπελ του τρελού επιστήμονα 2023 / The 33st First Annual Ig Nobel Ceremony


Τα βραβεία Ig Nobel 2024 απονεμήθηκαν στην  34η τελετή πρώτης ετήσιας απονομής βραβείων Ig Nobel, το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Σεπτεμβρίου 2024, στο MIT  (The Massachusetts Institute of Technology) στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Μετά από τέσσερα χρόνια πανδημίας στα οποία η τελετή έγινε μόνο μέσω Διαδικτύου, συνεχίστηκε η παράδοση να το κάνουμε με όλους μαζί σε μια μεγάλη αίθουσα με κοινό. Η τελετή, σύμφωνα με την παράδοση, μεταδόθηκε επίσης μέσω Διαδικτύου. Δημιουργήσαμε την τελετή σε συνεργασία με το MIT Press :
 
Πέμπτη βράδυ, 12 Σεπτεμβρίου 2024
στο κτίριο 10 του MIT, δωμάτιο 250

Η διαδικτυακή μετάδοση ήταν στα αγγλικά. Υπήρχε επίσης μια διαδικτυακή μετάδοση με λεζάντες στην Ιαπωνική γλώσσα .

Η τελετή του 2024 περιελάμβανε αυτά και άλλα στοιχεία:

Παρουσιαστές  — Ένα σωρό γνήσιων, αυθεντικά σαστισμένοι νομπελίστες παρουσίασαν φυσικά τα βραβεία Ig Nobel στους νέους νικητές του Ig Nobel. Ιδού οι παρουσιαστές του φετινού βραβείου:
Abhijit Banerjee
Μούνγκι Μπαουέντη
Esther Duflo
Τζέρι Φρίντμαν
Έρικ Μάσκιν
Ρόμπερτ Μέρτον
Νικητές  — Παρουσιάστηκαν δέκα νέοι νικητές του βραβείου Ig Nobel  . Κάθε νικητής (ή νικήτρια ομάδα) έχει κάνει κάτι που κάνει τους ανθρώπους να ΓΕΛΑΣΟΥΝ και μετά να ΣΚΕΦΤΟΥΝ .
Η οκτάχρονη Miss Sweetie Poo εξασφάλισε ότι όλες οι ομιλίες ήταν σύντομες και επομένως απολαυστικές.
Θέμα  — το θέμα της τελετής του 2024 ήταν:  Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ MURPHY («Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει»).
Mini-Opera  — Μια νέα μίνι-όπερα έκανε πρεμιέρα στο πλαίσιο της τελετής. Ονομάζεται "The International Murphy's Law Song Competition Contest Opera", πρόκειται για έναν διαγωνισμό για να δούμε ποιος μπορεί να ερμηνεύσει το τραγούδι με τη μεγαλύτερη ερμηνεία του Murphy για τον νόμο του Murphy. Κατά τη διάρκεια της όπερας, τα πράγματα πήγαν στραβά. Πρωταγωνιστούν οι Patrick Neal , Pooja Usgaonkar , Sara Dion , Ted Sharpe — και ο Lance Horne ως ορχήστρα.
Διαλέξεις 24/7  — Αρκετοί από τους μεγάλους στοχαστές του κόσμου μας είπαν, εν συντομία, τι σκέφτονταν (πρώτα σε 24 δευτερόλεπτα, μετά με 7 λέξεις) στις  Διαλέξεις 24/7 . Εδώ είναι οι φετινοί ομιλητές 24/7:
Esther Duflo . ΘΕΜΑ: Κλιματική Αδικία
Kees Moeliker . ΘΕΜΑ: Ο νόμος του Μέρφι και οι πάπιες
Louise Reilly Sacco : ΘΕΜΑ: Bad Art
Έρικ Μάσκιν . ΘΕΜΑ: Νόμος και οικονομία του Μέρφι
Αμάντα Πάλμερ . ΘΕΜΑ: Ο νόμος του Μέρφι και η μουσική παράσταση
Χάρτινα αεροπλάνα  —  Τα χάρτινα αεροπλάνα  πετάχτηκαν από τους ανθρώπους στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, προβλήθηκαν βίντεο κλιπ, τα οποία εστάλησαν εκ των προτέρων από ομάδες ανθρώπων που πετούν χαρτί σε πολλές χώρες .
Καλώς ήρθατε, Καλώς ήρθατε. Αντίο, Αντίο  — Η παραδοσιακή Ομιλία Καλωσορίσματος, Καλωσόρισμα και η παραδοσιακή Ομιλία Αντίο, Αντίο διατήρησαν το πρότυπο για το πώς θα έπρεπε να είναι οι καλωσορισμένες ομιλίες και οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες.
Και άλλα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια