Για τη γκανάς
300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη
70 γρ. βούτυρο, ανάλατο
Για τα σύκα
3 σύκα, σε φέτες
100 γρ. μέλι
Για τη βάση
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμο ταψί 12 x 36 εκ.
Για τη γκανάς
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει και μετά ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να αναμειχθούν, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο.
Ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.
Για τα σύκα
Κόβουμε 3 σύκα σε φέτες.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε για 30” στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt (αλλιώς σε ένα κατσαρολάκι).
Απλώνουμε τις φέτες σύκων στην τάρτα μας και τις αλείφουμε βουτώντας μ' ένα πινέλο στο μέλι μας.
0 Σχόλια