Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαλάτα με φαρφάλε / φιογκάκια

Υλικά:
1 συσκευασία φαρφάλε (φιογκάκια)
150 γραμμάρια κασέρι η γραβιέρα Ελληνική
Άνηθο
Αγγουράκι τουρσί σε κύβους
Πιπεριές πολύχρωμες σε κύβους και σε μπαστούνακια
Παντζάρια
Μαγιονέζα light
Κέτσαπ με στεβια
1 κύβο λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη βινεγκρετ:
Μισή κούπα μαγιονέζα,
5 κ.σ κέτσαπ στεβιας
λίγο ελαιόλαδο
χυμό ενός μικρού λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και ένα κύβο λαχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία. 
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Τα βάζουμε μέσα σε σουρωτήρι μεγάλο και αφήνουμε μέσα για 15 λεπτά. Να πάρουν το στρογγυλό σχήμα. 
Με προσοχή μην χαλάσει το σχήμα τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Τοποθετούμε γύρω γύρω τις πιπεριές που κόψαμε σε μπαστούνια, (δείτε φώτο) 
Παντζάρια ροδέλες, άνηθο και λίγες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ρομβους στην κορυφή. 
Ρίχνουμε λίγη από την μαγιονέζα, την κέτσαπ, ελαιόλαδο άνηθο ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Όταν είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τη βινεγκρετ και περιχύνουμε τη σαλάτα προσθέτοντας το αγγουράκι τουρσί και την γραβιέρα σε κύβους και ανακατεύουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια