-500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)
-150 γρ. λιωμένο βούτυρο
για τη γέμιση
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
-2 πρέζες αλάτι
-1/4 κτγ. κανέλα
-μοσχοκάρυδο
-πιπέρι
για το πασπάλισμα των φύλλων
-150 γρ. νερό
-1/2 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. λευκό ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα πράσα και το κρεμμύδι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Στο ίδιο τηγάνι, αδειάζουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε με κανέλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε έως ότου να εξατμιστούν τα υγρά.
Αδειάζουμε στο τηγάνι την φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τα πράσα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί 35Χ42 εκατοστά και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας.
Πασπαλίζουμε κατόπιν με το μίγμα ξυδιού και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 5 φύλλα.
Αδειάζουμε την γέμιση στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.
Στρώνουμε εναλλάξ τα υπόλοιπα φύλλα γυρίζοντάς τα προς το κάτω μέρος, λαδώνοντας και πασπαλίζοντας με το μίγμα ξυδιού.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για σχεδόν 1 ώρα.
0 Σχόλια