6 ώριμες μπανάνες
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. φουντούκι ή πραλίνα
Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρές ροδέλες, περίπου δύο εκατοστά, και τις απλώνουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, πιάτο ή μπολ. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, για μια νύχτα ολόκληρη. Μόλις η ώρα περάσει, τις βγάζουμε και παγωμένες όπως είναι τις αδειάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο και την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί κρέμα, για περίπου 2 λεπτά. Σταματάμε, ένα καλό ανακάτεμα με το κουτάλι και χτύπημα ξανά μέχρι το μίγμα να πάρει υφή λεία και πηχτή.
Έτοιμο!
Μπορούμε να το σερβίρουμε ακριβώς όπως είναι, δίπλα σε κέικ ή με μερικά κομμάτια μπανάνας από πάνω.
Αν μας αρέσει πιο σφιχτό, σερβιρισμένο σε μπάλες, το αδειάζουμε σε σκεύος μεταλλικό και στην κατάψυξη ξανά για μισή με μία ώρα.
Για πιο ενδιαφέρουσα γεύση, μια κουταλιά πραλίνας ή μερικά φουντούκια είναι ό,τι πρέπει.
Και μόλις εξασφάλισα το πιο ωραίο κόλπο για να μη ξαναπετάξω τις υπερώριμες μπανάνες!
0 Σχόλια