Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγωτό πικρή σοκολάτα

Για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. κρόκους αυγών
90 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα.
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε στη σοκολάτα γάλακτος.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Γιάννης Λουκάκος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια