800 γρ. γαύρο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
3 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ρίγανη
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. νερό, + έξτρα για το ψήσιμο (αν χρειαστεί)
Για το σερβίρισμα
χόρτα, βρασμένα
6 φέτες ψωμί, ψημένες
Ας μαγειρέψουμε...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Καθαρίζουμε το γαύρο, τον αλατοπιπερώνουμε και τον στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις σκορπίζουμε πάνω στα ψάρια. Το ίδιο κάνουμε και με την καυτερή πιπεριά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα 50 γρ. νερό.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το νερό και να μαγειρευτεί ο γαύρος.
Σερβίρουμε μαζί με χόρτα πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού σαν μπρουσκέτες.
0 Σχόλια