Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αθερίνα τηγανητή με σάλτσα ταρτάρ

Για τα ψάρια
1 κιλό αθερίνα
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
Για το σερβίρισμα
σάλτσα ταρτάρ
φέτες λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα σακουλάκι πλαστικό, ειδικό για τρόφιμα, ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
Βουτάμε λίγα-λίγα τα ψάρια μέσα στο σακουλάκι και τα κουνάμε για να αλευρωθούν, κλείνοντας καλά το σακουλάκι. 
Αφαιρούμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το παραπανίσιο πανάρισμα. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε το λάδι πιο καθαρό καθώς τηγανίζονται τα ψάρια.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο (2-3 εκ. σε ύψος) σε ένα βαθύ τηγάνι 26 εκ. σε δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 180ο C.
Μόλις κάψει το ηλιέλαιο, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια σε δόσεις, για να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού, και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα ταρτάρ και φέτες λεμονιού. 
Tip από τον Άκη
Προσέχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού και τον χρόνο ψησίματος γιατί το ψάρι είναι πολύ μικρό και μπορεί να καεί αμέσως!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια