Κομμάτια: 10 ή για στρογγυλή φόρμα διάμετρου 22 εκ.
500 γρ. παγωτό της αρεσκείας μας – εμείς χρησιμοποιήσαμε παρφέ με βύσσινο (το αφήνουμε εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε μέσα στη φόρμα)
600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, πολύ κρύα
2 κουτ. γλυκού άχνη ζάχαρη
400 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή με γεύση 4 φρούτα ή βατόμουρο
Διαδικασία
Για την τούρτα παγωτό με μπισκότα, καλύπτουμε καλά με μεμβράνη μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ., αφήνοντας τις άκρες από τη μεμβράνη να κρέμονται προς τα έξω.
Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει λίγο πιο ρευστή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό, ενώ, αν έχει κομμάτια φρούτου, τη διαλύουμε με ένα ραβδομπλέντερ ή τη χτυπάμε για λίγο στον πολυκόφτη.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
Τη μοιράζουμε σε δύο μπολ.
Στο ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης.
Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζουμε μέσα τη μισή ποσότητα από τη σκέτη σαντιγί.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε μία στρώση από μπισκότα, σπάζοντας μερικά για να καλύψουμε τα κενά.
Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη μισή ποσότητα από τη σαντιγί με τη μαρμελάδα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση από μπισκότα.
Με ένα κουτάλι ή με το σκουπ βάζουμε από πάνω κουταλιές από το παγωτό και έπειτα το απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού ή με μια σπάτουλα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
Καλύπτουμε το παγωτό με μία τρίτη στρώση από μπισκότα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί με μαρμελάδα.
Τελειώνουμε με μια τέταρτη στρώση από μπισκότα και την υπόλοιπη λευκή σαντιγί.
Καλύπτουμε με τις άκρες της μεμβράνης και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ.
Ψήνουμε το φιλέ αμυγδάλου στον φούρνο, στους 160°C για 6-7 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ωραίο άρωμα.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης προς τα πάνω.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια το φιλέ αμυγδάλου.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Την υπόλοιπη τούρτα παγωτό την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Η τούρτα παγωτό με μπισκότα διατηρείται για 2 μέρες.
0 Σχόλια