Υλικά
Μερίδες: 6
2 κούπες κορν φλέικς, σπασμένα στο γουδί σε σκόνη
1 κούπα ινδοκάρυδο
4 κουτ. γλυκού κανέλα ή 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
3 ασπράδια αυγών
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τηγανητό παγωτό, με το σκουπ που σερβίρουμε το παγωτό βγάζουμε 6 μπάλες και τις ακουμπάμε σε ταψάκι, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Καταψύχουμε για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σπασμένα κορν φλέικς με το ινδοκάρυδο και την κανέλα (ή τζίντζερ).
Βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και πολύ γρήγορα τις ρολάρουμε στο μείγμα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
Τις ξαναβάζουμε στο ταψάκι. Καταψύχουμε ξανά για 30-40 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια με τη ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα ασπράδια.
Βουτάμε μία μία τις παναρισμένες μπάλες παγωτού στο ασπράδι από όλες τις μεριές και αμέσως μετά τις ρολάρουμε στο υπόλοιπο μείγμα με τα κορν φλέικς.
Τις τοποθετούμε πίσω στο ταψί και τις καταψύχουμε για άλλη 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε μία μία τις μπάλες από την κατάψυξη και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για μόλις 8-10 δευτερόλεπτα, γυρνώντας τες μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή και χρυσαφιά κρούστα.
Βγάζουμε τις μπάλες παγωτού και τις σερβίρουμε σε πιατάκια που είχαμε φροντίσει να παγώσουμε στην κατάψυξη.
Αν θέλουμε, περιχύνουμε το τηγανητό παγωτό με μέλι ή λιωμένη σοκολάτα.
gastronomos
0 Σχόλια