Συστατικά
350-400γρ. ρύζι για ριζότο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200ml κρασί λευκό
50ml ούζο
1.200ml ζωμό γαρίδας (θα κρατήσεις το νερό που θα τις βράσεις)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
300γρ. σάλτσα ντομάτας
3-4 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60γρ. βούτυρο φρέσκο
λίγη φέτα τριμμένη
5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζεις τις γαρίδες και τις βράζεις για 10 περίπου λεπτά
Τις στραγγίζεις και κρατάς το ζωμό
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη
Σβήνεις με το κρασί και το ούζο και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά
Προσθέτεις το σκόρδο και μια κουτάλα ζωμό και ανακατεύεις
Ρίχνεις ζωμό κάθε φορά που στεγνώνει το ρύζι
Ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας και τις τριμμένες και προσθέτεις ζωμό
Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις παρμεζάνα και βούτυρο
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις αφήνεις για 5 περίπου λεπτά να χυλώσουν
Σερβίρεις το ριζότο τοποθετώντας από πάνω τις γαρίδες ομοιόμορφα.
0 Σχόλια