1 (1200γρ. περίπου) κόκορας
60 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 κουτ. σούπας κρεμμύδι λεπτοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τζιν
1,5 κουτιά μπίρα
Αλάτι
πιπέρι
πιπέρι καγιέν
Ας μαγειρέψουμε
Kόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα και τον ροδίζουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο.
Xαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστή κατσαρόλα για 30 λεπτά.
Tον βγάζουμε και τον διατηρούμε ζεστό.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Mόλις πάρει χρώμα ξαναβάζουμε τον κόκορα, τον περιχύνουμε με το τζιν και τον φλαμπάρουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια.
Tα περιχύνουμε με τη μπίρα.
Πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το κρέας ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Aν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και εκτός φωτιάς λίγο ακόμη βούτυρο.
Σερβίρουμε τον κόκορα με τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
0 Σχόλια