100 γρ. γαλομυζήθρα
1/2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. δυόσμο, κόλιανδρο, βασιλικό και μάραθο), χοντροκομμένα
1 καρότο, τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
50 ml ελαιόλαδο
20 ml χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλατοπίπερο
μαυροκούκι και καυτερό μπούκωβο για πασπάλισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη γαλομυζήθρα, τα μυρωδικά, το 1 καρότο, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το τζατζίκι πασπαλισμένο με λίγο μαυροκούκι και καυτερό μπούκοβο.
0 Σχόλια