Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τηγανόψωμο με λίγα υλικά

Υλικά 
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ. ξηρή μαγιά 
1 κγ. αλάτι 
2 κγ. ζάχαρη 
200 έως 250 γρ. νερό 
ελαιόλαδο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. 
Σταδιακά και ανακατεύοντας, προσθέτουμε το νερό. 
Οταν τα υλικά γίνουν ζύμη, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα ζεστό χώρο για 1 έως 2 ώρες. 
Κατόπιν, ζυμώνουμε για λίγο ακόμη τη ζύμη, λαδώνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. 
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πλάθουμε σε μορφή μπάλας. 
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το απλώνουμε με το πινέλο. 
 Τοποθετούμε τη ζύμη στο τηγάνι, και το κλείνουμε με το καπάκι του. 
Οταν φουσκώσει, αφαιρούμε το καπάκι και με τα χέρια μας το απλώνουμε στο τηγάνι. 
Το λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. 
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια