Υλικά:
Για τη βάση:
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας200 γρ. Flora Soft με βούτυρο3 σφηνάκια λικέρ κουαντρό500 γρ. παγωτό βανίλια
Για το γαρνίρισμα:
350 γρ. λιωμένης κουβερτούραςλίγη αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
Προετοιμασία:
Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ μας.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με το Flora Soft με βούτυρο και το λικέρ και τα ζυμώνουμε μεταξύ τους.
Τοποθετούμε ένα μέτριο τσέρκι επάνω σε μία λαδόκολλα την οποία την έχουμε βάλει μέσα σε ένα ρηχό ταψάκι.
Βάζουμε και πιέζουμε τη ζύμη των μπισκότων μέσα στο τσέρκι και δημιουργούμε μία βάση.
Βγάζουμε με το σκουπ μπάλες από τη συσκευασία του παγωτού βανίλιας και γεμίζουμε το τσέρκι. Βάζουμε το ταψάκι με την τούρτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Ρίχνουμε στο μίγμα μας τη λιωμένη κουβερτούρα προσέχοντας να μην ξεχειλίσει από το τσέρκι.
Πουδράρουμε με την αμυγδαλόψιχα
Βγάζουμε το τσέρκι, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
0 Σχόλια