Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπιφτεκότουρτα

ΥΛΙΚΑ 
Για τα μπιφτέκια:
Σε ένα μπολ βάζουμε μισό κιλό ανάμικτο κιμά, ένα ψιλοκομμένο μεγάλο κρεμμύδι, ένα αυγό, ένα κ.γ. αλάτι, μαύρο πιπερι,ένα κ.γ. ρίγανη, πέντε κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, λίγη τριμμένη φέτα και πέντε κ.σ. ελαιόλαδο.

Ζυμωνουνε πολύ καλά.

Για τον πουρέ:
Καθαρίζουμε έξι μετριες πατάτες τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις τρίβουμε στον τρίφτη και προσθέτουμε ένα κ.σ. βούτυρο, δύο κ.σ. τυρί κρέμα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού τα υλικά. 
Λαδωνουμε ένα τσερκι Νο 24 βάζουμε μια στρώση ντομάτες κομμένες ροδελες ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπερι και ρίγανη.
Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ και πατάμε με ένα κουτάλι. 
Ρίχνουμε λίγο κίτρινο τυρί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια που πλασαμε με τον κιμά.
Βάζουμε το τσερκι σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς. 
Μετά από 40 περίπου λεπτά πασπαλιζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια