Το 2020, η Παγκόσμια Ημέρα Υδρόβιων Ζώων δημιουργήθηκε από ανθρώπους της Animal Law Clinic στη Νομική Σχολή Lewis & Clark (Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ) που ήθελαν να επιστήσουν την προσοχή στη σημασία των υδρόβιων ζώων για τις κοινωνίες και τα οικοσυστήματα μας. Τα υδρόβια ζώα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο είναι συχνά σε κίνδυνο λόγω των αλληλεπιδράσεων που έχουν οι άνθρωποι άμεσα με τα ζώα ή έμμεσα μέσω της φθοράς των ενδιαιτημάτων τους.
Εκτός από τα «ψάρια», η κατηγορία των υδρόβιων ζώων περιλαμβάνει μια ποικιλία άλλων πλασμάτων, όπως μαλάκια, καρκινοειδή, υδρόβια πτηνά, αστερίες, κοράλλια, υδρόβια έντομα, αμφίβια, θαλάσσια θηλαστικά, ερπετά και άλλα.
Η ιδέα για την Παγκόσμια Ημέρα Υδρόβιων Ζώων είναι να αυξηθεί η παγκόσμια ευαισθητοποίηση, ώστε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να ενωθούν για να δημιουργήσουν πολιτικές, νόμους, εκπαίδευση και ενημέρωση που θα βοηθήσουν στην προστασία αυτών των πολύτιμων ζώων. Η ελπίδα είναι να ανυψωθεί η θέση αυτών των πλασμάτων, έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι πιο πιθανό να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην εκμάθηση και τη δράση για λογαριασμό τους. Διαφορετικές ιδέες για την προστασία αυτών των ζώων συνεχίζουν να παρουσιάζονται, από την πλαστική ρύπανση μέχρι τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής.
Πολλοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Υδρόβιων Ζώων το 2020, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Χιλής, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής, του Καζακστάν, της Κένυας, της Ζιμπάμπουε, της Κροατίας, της Νορβηγίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων.
Η ελπίδα είναι ότι πολλοί άλλοι θα συμμετάσχουν για τις επόμενες ημέρες τα επόμενα χρόνια. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο το καλύτερο!
0 Σχόλια