Για τη σοκολατόπιτα
250 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
200 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. στέβια κρυσταλλική
2 βανίλιες
3 αυγά χτυπημένα
150 γρ. φουντούκια ψιλοαλεσμένα
150 γρ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
100 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
Κόκκινα φρούτα
Για την επικάλυψη σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
125 γρ. γάλα καρύδας πλήρες
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ 1 κ.σ νερό
1 κ.γ. μέλι
Για τη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί ή σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσουν και προσθέτουμε τη στέβια, τις βανίλιες και το αλάτι.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει θερμοκρασία.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, φουντούκια, καρύδια και δαμάσκηνα και απαλά ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
Ρίχνουμε στον καφέ το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, το γάλα καρύδας, τον καφέ και το μέλι.
Αφήνουμε να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα
Βγάζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε σαλτσιέρα.
Σερβίρουμε σε κομμάτια περιχύνοντας κάθε κομμάτι με έξτρα σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα.
Αχνίζουμε με λίγη στέβια σκόνη.
0 Σχόλια