2 ψαρονέφρια μέτρια
150γρ. φέτα
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα pesto
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ φυλλαράκια βασιλικού
1 φλιτζανάκι του καφέ αμύγδαλα ασπρισμένα
αλάτι
πιπέρι
Αρχίζουμε από τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Τρυπάμε τα ψαρονέφρια με το ειδικό εργαλείο κατά μήκος. Με ένα μικρό κουτάλι, τα γεμίζουμε με το μίγμα της φέτας και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί και να πήξει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρά.
Για τη σάλτσα pesto: Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι, το βασιλικό, τα αμύγδαλα και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Αν είναι πολύ πηχτός, αραιώνουμε με λίγο νερό.
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
0 Σχόλια